Последни Новини

​​​​​Детска площадка и зелена класна стая осъвремениха двора на СУ „Бачо Киро“ в Павликени

По инициатива на Мирослав Евтимов от коалиция “Синя България” кандидати за депутати дебатираха по наболели казуси за Великотърновския регион
юни 4, 2024
Проф.Христо Бонджолов, зам.ректор по учебната дейност на ВТУ: Приемът ще надхвърли 4000 при държавна поръчка от около 1800 студенти
юни 13, 2024
Покажи всички

​​​​​Детска площадка и зелена класна стая осъвремениха двора на СУ „Бачо Киро“ в Павликени

ВЕСЕЛИНА АНГЕЛОВА

С официална церемония тържественото беше открита детска площадка със съоръжения за игра в двора на Средно училище „Бачо Киро“ в град Павликени.

Кметът на Община Павликени инж. Емануил Манолов и директорът на гимназията Петя Неделчева прерязаха лентата за официално откриване на новата детска площадка. Заедно с тях бяха двама изявени млади спортисти от училището – Ния Дянкова, II Б клас, от Баскетболен клуб “Росица” – Павликени и Даниел Маринов, III Б клас, от Спортен клуб по карате “Киокушин-Павликени”.

„Стремежът ни да осигурим по-качествена учебна среда за децата и младежите в нашата община се увенчава с още един успешно завършен обект. Желанието ни е всяко квадратно сантиметър че от нашите училища да е приветливо, интересно, модерно и безопасно място, в което следващото поколение израства по-умно, по-здраво и с по-добри социални връзки помежду си“, обърна се към ученици и учители кметът инж. Емануил Манолов. Той подчерта, че Община Павликени приветства и подкрепя всяка инициатива за опазване на околната среда, включително и дейности за повишаване на образованието на младите хора и отговорността им към зелената система.

Изграждането на площадката е финансирано по проект „Красива България”, 2023 година, мярка М02 „Подобряване на социалната инфраструктура”. Общата стойност на проекта е 178 586 лева, от които 76 670 лв. са от проект „Красива България“ и 101 916 лв. е съфинансирането от бюджета на Община Павликени.

С реализираните проектни дейности е изградена нова площадка за игра, за спортни и образователни дейности на открито, отговаряща на всички съвременни изисквания за безопасност.

Монтирана е беседка, в която са разположени ученически маси с пейки, поставена е учебна дъска, за да се използва за класна стая на открито.
Изградени са две малки игрища за колективни игри.

Зоните за спорт и игри са разположени шахматно, за да се осигури възможност площадките да се използват едновременно, без взаимно да си пречат техните ползватели. Нова алейна мрежа осъществява връзките между площадките.

Монтирани са и детско гимнастическо съоръжение „катерушка“, батути, пейки и кошчета.

Строително-монтажните дейности извърши фирма „ПИРС-Д” ООД – Пловдив с управител инж. Ботко Михайлов. Строителен надзор на обекта осъществи фирма „Стройинвест – ВТ 1” ООД – Велико Търново с управител инж. Димитър Йовков. Фирма „Проект Плюс” ООД – Велико Търново с управител арх. Цветелин Радев, която е и автор на проекта, осъществи авторския надзор по изпълнението му.

С реализацията на дейностите по проекта се осигури необходимото пространство на учениците за безопасна и пълноценна игра на открито. По време на строителните дейности се създадоха нови работни места, тъй като 35 % от лицата, които работиха на обекта, бяха наети от Дирекция „Бюро по труда” – Павликени.

С изпълнението на проекта са създадени условия учениците да се забавляват в модерна, функционална и предразполагаща към креативност игрова среда.
Протойерей Димитър отслужи водосвет за здраве и освещаване на детската площадка.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е защитено от копиране !!