Последни Новини

Започва планов ремонт на съоръженията по топлопреносната мрежа във Велико Търново

Жертви домашно насилие във Велико Търново получават правна помощ
април 13, 2024
С премиера на книгата „Конвергентна икономика“ почетоха 80-годишнината на проф. Гарабед Минасян
април 17, 2024
Покажи всички

Започва планов ремонт на съоръженията по топлопреносната мрежа във Велико Търново

ВЕСЕЛИНА АНГЕЛОВА

Предстои планов ремонт на съоръженията по градската топлопреносна мрежа във Велико Търново. За това информират от “Топлофикация-ВТ” АД.

Извършват се ремонти на основните топлопроводи и квартални отклонения, монтират се нови спирателни кранове и топлопроводи.

Целта на извършените реконструкции е да се сведат до минимум авариите, както и да се подобри качеството на услугата за гражданите.

“Най-важното е постигнатият успех при монтирането на новите спирателни кранове, разположени на ключови места по градската топлопреносна мрежа. Това ще позволи при настъпване на авария да се изолират определени малки участъци”, посочват от Топлоцентралата.

В момента работните дейности са насочени по подмяна на топлопроводи, които снабдяват ул. „Никола Габровки“, в района на ул. „Филип Тотю“.

От дружеството допълват, че се предвижда да бъдат подменени абонатни станции, сред тях е тази в СУ „Вела Благоева“. Планирана е подмяна на топлопреносната мрежа, засягаща СУ „Емилиян Станев“, като и изграждане на изцяло нова абонатна станция.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е защитено от копиране !!