Последни Новини

Избрани рецепти за печива, наследени от нашите баби, включва книгата “Вкъщи. Аромати от домашната фурна”

Аварии оставиха без топло домове и институции във Велико Търново
декември 2, 2023
Икономисти и академици дискутираха дигитализацията в образованието и бизнеса
декември 21, 2023
Покажи всички

Избрани рецепти за печива, наследени от нашите баби, включва книгата “Вкъщи. Аромати от домашната фурна”

В изданието е представена и от световната кулинарна практика

ВЕСЕЛИНА АНГЕЛОВА

Издателство “Атеа” ще зарадва своите читатели с една много специална, „вкусна и ароматна“ кулинарната книга със заглавие „Вкъщи. Аромати от домашната фурна“ от световно известният фотограф Илиан Илиев, носител на девет награди – Gourmand Best In The World – известни като кулинарните Оскари, и Биляна Владимирова, която е истинска вълшебница в правенето на торти и всякакви домашни печива.
Книгата включва фантастични рецепти за печива, наследени от нашите баби, както и оригинални предложения от световната кулинарна практика – за празнични поводи и задушевни семейни сбирки.

„Вкъщи. Аромати от домашната фурна“ е за всеки, който цени уюта и незабравимия превъзходен вкус на храната, приготвена с грижа, старание и любов, ухаеща на детство и спомени. Навярно всеки помни утрините при баба и цялата къща, ухаеща на мекички или баница, рождените дни с домашна торта и пълните джобове с вкусни курабийки.
Сега е ваш ред да създадете незабравими спомени за най-близките си, завинаги да носят в сърцето си аромата на вкъщи. Време е да им опечете приказка!
Предложените рецепти са лесни и бързи за приготвяне, без особен кулинарен опит, като, за да се справите успешно, са нужни малко търпение, сръчност и много любов.
Многобройни проучвания са доказали силата на определени аромати като топъл хляб, карамел, ванилия, канела. Учените казват, че ароматът на прясно изпечен хляб ни прави по-съсредоточени, а този на домашен сладкиш предизвиква смирено поведение.
Не бързайте, печивата са пътешествие и изкуство, пуснете си любимата музика, налейте си чаша вино, и превърнете печенето в магическо пътешествие, съветват авторите на книгата.
Голямото разнообразие от рецепти ще вии даде възможност през празничния декември да зарадвате своите близки и приятели, като опитвате да творите в кухнята и им предложите истински кулинарен маратон за коледните празници, именните дни и новогодишните тържества.

„Вкъщи. Аромати от домашната фурна“ е прекрасно предложение за коледен подарък!

След 5 декември почитателите на качествената храна и ценителите на кулинарните изкушения ще могат да си я закупят от щанд №306 на Коледния панаир на книгата в НДК в София, като първите 50 закупени книги ще бъдат с автограф и поздрав лично от авторите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е защитено от копиране !!