Последни Новини

Кристиана Иванова: Община Велико Търново трябва да е център на съвременно образование, практическо приложение на наученото и място за професионално развитие

Иванка Събева, зам.председател на областното ръководство на партия “КОД” и кандидат за общински съветник във Велико Търново: Старопрестолният град трябва да е център на устойчива икономика, туризъм и културно-историческо наследство
октомври 16, 2023
Отличиха с престижна награда изданието на Българо-виетнамския речник
октомври 17, 2023
Покажи всички

Кристиана Иванова: Община Велико Търново трябва да е център на съвременно образование, практическо приложение на наученото и място за професионално развитие

Кристиана Петрова Иванова е родена на 6 ноември 1995 г. във Велико Търново и продължаваща да живее в родния си град, като не иска да го замени с каквато и да е възможност на друго място, особено пък в чужбина.

Каузата и е да убеди хората на нейната възраст, напуснали Велико Търново да се върнат в родния край.

Завършила е средно образование в ПМГ “Васил Друмев”, със специалност “География и икономика”. Няколко години специално обучаваща се с математика и информатика и изучавани английски и руски език.

Придобила бакалавърска степен във ВТУ “Св.св. Кирил и Методий”, Факултет Математика и информатика, по специалност “Информационно брокерство и дигитални медии” с отличие. Прави научна разработка по актуална тематика свързана с изследване на методите и подходите за актуалността и достоверността на информацията, публикувана в глобалната мрежа.

Твърди, че човек трябва да продължава да надгражда и да усъвършенства себе си без значение от възрастта, защото мозъкът трябва постоянно да бъде стимулиран, а не да се оставя на социалните мрежи и изкуствения интелект.

“Образованието трябва да се развива, а младите да четат повече”, категорична е Кристиана Иванова.

Професионално се развива в областта на застраховането. Обича това, с което се занимава и работи с желание. Помага на всякакъв тип хора в много различни ситуации, било то с пострадали имущества или претърпяно ПТП, тя винаги е насреща и се отзовава. Участва в множество благотворителни каузи.

В политиката влиза с намерение за работа в посока развитие на бизнеса във Велико Търново и населените места, за повече инвестиции в туризма и културно-историческото наследство и промяна в инфраструктурата. Смята, че трябва да се намали административната тежест чрез още по-силно интегриране на информационните системи.

“Трябва да се подобри бизнес средата, защото е силно зависима от функционирането на независимите регулаторни органи. Важно е да бъдат осигурени повече работни места. Трябва да има промяна в системата на здравеопазването и осигуряване на условия за преодоляване на липсата на кадри, както и достъп на хората от отдалечените места до града”, посочва Кристиана Иванова и именно това ще заложи в бъдещата си работа ако бъде избрана за общински съветник.

Освен това ще работи и за възможността производството на български плодове и зеленчуци от района да се насърчава и да се възстановят родните пазари.

“Необходимо е да има ефективно управление на водите и по-целенасочени директни плащания и интервенции за развитие на селските райони. Необходимо е да се насърчи застраховането”, допълва младата дама.

В интегралната бюлетина партия “Консервативно обединение на десницата/ ПП “КОД”/ е с номер 22, а Кристиана Иванова е с преференция 108.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е защитено от копиране !!