Последни Новини

Носител на престижни награди създава авторски песни и преподава музика на ученици

Кметството в Райковци се руши, трябват 35 000 за укрепване на вековната сграда
юни 22, 2022
„Пресътворените песни“ – един проект, който ще озари Дунава
юни 25, 2022
Покажи всички

Носител на престижни награди създава авторски песни и преподава музика на ученици

Иван Гайдаров е завършил „Музикален бизнес“ в Англия и бързо се прочу с кавър версията на песента „Девет“

ВЕСЕЛИНА АНГЕЛОВА

Иван Гайдаров има потенциал да се наложи като един от проспериращите български изпълнители. Даровитият певец е отдаден на творчеството от 4-годишен. Първите му стъпки в музиката били с класическа китара, която изучавал до 16-годишната си възраст.
„Този инструмент си остана една изключителна грамотност за мен и сега ми помага да си правя аранжиментите“, разкрива Иван Гайдаров. На 5-годишна възраст открили певческите му заложби. Така вокалната дейност постепенно се превърнала в основното му музикално занимание. С певческите си изяви е спечелил десетки награди. Сред по-големите му отличия са от конкурси в Казахстан, Чехия, Русия. Отличен е бил в конкурс „Речни ноти“ в Тутракан, който се провежда под егидата на Министерството на образованието, на арт фестивал „Сезони“ в Бургас и много други изяви за млади изпълнители.
„Това обаче не е моя самоцел или просто стремеж да спечеля някаква статуетка и след това тя да прашасва на рафтовете. Това, което истински си заслужаваше от тези конкурси са многобройните приятелства, които успях да създам. Запознах се с Николай Текелиев от Българска телеграфна агенция, с композитора Светослав Лобошки, с музикалната звезда Йордан Марков и др. Уча се от тях и те много ми помагат. Със Светослав Лобошки в момента работим над авторските ми песни, а текстовете ги пише талантливата Мариета Ангелова“, разказва 23-годишният певец.
Наскоро записал песен, която не е негова авторска, но признава, че още щом я чул, се влюбил в нея.
„Мога да кажа, че открих себе си в песента „Девет“, която в оригинал е на Борис Солтарийски и Ку-ку бенд, музиката е на Евгени Димитров, а текста на Ивайло Вълчев. Смятам, че песните се създават, за да се пеят и ако някога някой поиска да изпълни моя авторска песен, ще съм истински щастлив. Музиката, която създавам не е, за да я изпълнявам само аз, а да могат хората да и се насладят и ако има друг изпълнител, който да я представи по по-добър начин, искрено ще се радвам“, споделя Иван Гайдаров.
Младият певец допълва, че „Девет“ е първата официална песен, която издава, въпреки че е кавър версия. В момента работи и върху други кавър версии, които възнамерява да приключи до края на лятото. Тепърва ще стартира активна концертна дейност.
„След тези три парчета, се захващам с авторски песни и се надявам до края на следващата година да издам и свой албум. Много държа всичко, което правя да е изпипано“, разкрива Гайдаров.
Талантливият изпълнител допълва, че изцяло е отдаден на музиката. Преди година и половина се завърнал в България, след като 4 години учил и работил във Великобритания. Там завършил „Музикален бизнес“, а у нас и Музикалната академия в Пловдив, специалност „Музикална педагогика“. В момента е преподавател по музика в Математическата гимназия в Разград, на която е възпитаник.

ВЕСЕЛИНА АНГЕЛОВА

Занимавам се с журналистика от 28 г. Кореспондент съм на вестник "Труд" за Великотърновска област. В личния ми сайт "Helios-as" ще намерите интересни четива за здраве, красота, наука, култура, образование, туризъм, изкуство, пътешествия. Благодаря за интереса и приятно четене!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е защитено от копиране !!