Последни Новини

Млад учен-финансист от Стопанската академия в Свищов завоюва престижна награда

Ценител на бирата предлага над 300 вида занаятчийско пиво от цял свят
октомври 6, 2021
Инж. Делян Дамяновски, изпълнителен директор на Националната асоциация на председателите на общински съвети: НАПОС активно участва в законодателната дейност, отстоявайки позициите на местните власти в областта на местното самоуправление
октомври 8, 2021
Покажи всички

Млад учен-финансист от Стопанската академия в Свищов завоюва престижна награда

Отличието за Владислав Любенов е от престижния конкурс на Мемориален фонд „Д-р Илко Ескенази“

ВЕСЕЛИНА АНГЕЛОВА

Младият учен-финансист Владислав Любенов от Стопанската академия „Д. А. Ценов“ в Свищов спечели престижния конкурс за 2021 г. на Мемориален фонд „Д-р Илко Ескенази“ към Международна фондация „Св. Св. Кирил и Методий“ в направление „Икономика“. Със студия на тема „Лихвената крива в Еврозоната по време на COVID-19 пандемията, влияние на инвестиционните и макроикономически нагласи върху формата на кривата” той впечатли авторитетното жури и заслужено победи в конкурса. Владислав Любенов е редовен докторант в катедра „Финанси и кредит“ на висшето училище в Свищов и подготвя дисертация на тема „Актуални проблеми при оценяване на финансови инструменти“ под научното ръководство на проф. д-р Стефан Симеонов.
Така за поредна година престижната награда в конкурса по икономика на Мемориален фонд „Илко Ешкенази“ победител е свищовски докторант-финансист. През 2019 г. носител на наградата стана докторант Беатрис Любенова с изследване на тема „Емиграцията и отражението й върху икономиката на България след приемането й в ЕС“ , а през 2018 г. отличието завоюва докторант Теодор Тодоров със студията „Проблеми и предизвикателства пред България по пътя към Еврозоната“. Успешна за свищовския ВУЗ е и 2020 г., когато бакалавър Виолина Тодорова Кирилова от 4 курс, специалност „Международни икономически отношения“ грабна наградата с разработка на тема „Европейски зелен пакт“ – промени, предизвикателства и възможности за устойчиво развитие и сигурност пред енергийния сектор на ЕС. Състояние и перспективи пред българската енергийна система“.
Докторант Владислав Любенов е дипломиран в две бакалавърски специалности в Стопанската академия през 2019 г. – специалност „Международни икономически отношения“ и втора специалност „Счетоводство и контрол“. След това завършва и специалност „Финанси“, магистърската програма „Финансов мениджмънт“. След успешно издържан конкурс е приет за редовен докторант през април 2021 г. в докторска програма „Финанси, парично обръшение, кредит и застраховка“, към катедра „Финанси и кредит“ под научното ръководство на проф. д-р Стефан Симеонов. Младият изследовател е с научни интереси, насочени към финансовите пазари и финансовите количествени изследвания. В рамките на своето бакалавърско следване е избран за член на Студентски съвет в периода от 2016 до 2018 година, където участва в редица изяви и мероприятия. Той притежава солидни иконометрични и езикови умения като има професионални сертификати за владеене на два чужди езика.
“Всяка церемония по връчване на годишните награди по икономика и право на мемориален фонд „Д-р Илко Ешкенази“ традиционно се уважава от видни политици, икономисти и учени. Сред гостите на церемонията за 2021 год. бе бившият премиер и кмет на София Стефан Софиянски, представители на БНБ, журналисти и съратници на именития български политик и общественик, в чиято светла памет се провежда конкурса”, подчертават преподаватели от свищовската академия.
“През стартиралата учебна 2021/2022 година предстоят отбелязване на 85– годишнината на Стопанската академия „Д. А. Ценов“ на 8 ноември и 70–годишнината от създаването на първата българска финансова катедра на 8 април идната година. Подобни престижни награди за наши докторанти и студенти за пореден път потвърждават високата оценка на бизнеса и научната общност за качеството на обучението в Алма матер в Свищов и степента на подготовката на нейните възпитаници”, подчертават от висшето училище.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е защитено от копиране !!