Последни Новини

Белодробната болница във Велико Търново търси лекари с атрактивно заплащане и пълен социален пакет

Трикратен шампион по бодибилдинг провежда лечебни тренировки
септември 10, 2021
Балканджии се запалиха по благотворителна инициатива на Ротари клуб-Елена
септември 13, 2021
Покажи всички

Белодробната болница във Велико Търново търси лекари с атрактивно заплащане и пълен социален пакет

Оказва се, че 4000 лева средна заплата в лечебницата не е достатъчно привлекателна

ВЕСЕЛИНА АНГЕЛОВА

Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания „Д-р Трейман“ във Велико Търново спешно се нуждае от лекари и обяви свободни позиции. Проблемът с кадрите обаче се оказва изключително сериозен. Оказва се обаче, че дори и 4000 лева средната заплата в лечебницата не е достатъчно привлекателна.
“Общинската белодробна лечебница формира е гръбнака на местното здравеопазване и е от стратегическо значение за Старата столица и общината.
Разположена в покрайнините на града – в подножието на хълма Света гора, Специализираната болница „Д-р Трейман“ предлага всички необходими дейности и терапии за оптималното лечение и възстановяване на пациенти с белодробни заболявания.
С подкрепата на партньори от неправителствения сектор е осигурено ново медицинско оборудване – бронхоскоп, специализирани болнични легла и др.”, изтъква директорът на здравното заведение д-р Стела Денчева.
Тя подчертава, че лечебницата предлага атрактивно заплащане, което е сред най-високите в цяла Северна България като 2200 лева е основната стартова заплата за медици със специалност „Пневмология и фтизиатрия“. 2000 лева е основно месечно възнаграждение за лекари без тази специалност.
“Средната месечна заплата достига около и над 4000 лева с добавените средства за прослужено време, положен нощен и извънреден труд, както и от Министерството на здравеопазването – 1000 лева по Методиката за допълнително възнаграждение за лекари на първа линия в борбата с COVID-19 и допълнително брутно възнаграждение от 600 лева по чл.5 от ЗБНЗОК. Заплаща се всеки час наднормен труд.
СБАЛПФЗ „Д-р Трейман“ предлага и възможност за заетост само за дежурства – дневни и нощни, като гарантира по 120 лева заплащане за 12-часово дежурство”, изброява д-р Денчева.
“Истината е, че никой не иска да обгрижва болни от COVID-19. Обиколила съм всички пулмологични клиники в съседните области, многократно посетих медицинските университети, сезирал Българския лекарски съюз, но няма резултат. Наложи се аз самата да работя като лекуващ медик освен административната работа”, сподели още д-р Денчева.
Тя уточнява, че белодробната болница е база за специализация на млади медици. За лекари от населени места извън Велико Търново ще бъдат осигурени и общински жилища. 35 дни е платеният годишен отпуск.
“СБАЛПФЗ „Д-р Трейман“– Велико Търново е единственото специализирано лечебно заведение в областта, което оказва висококвалифицирана пневмо-фтизиатрична медицинска помощ без прекъсване. В него работят едни от най-високо квалифицираните специалисти по респираторна медицина в цяла Северна и Централна България”, изтъква още д-р Стела Денчева.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е защитено от копиране !!