Последни Новини

Уникална книга за виното с любопитни факти, съвети и рецепти

Сухиндолци представяли вино преоблечени в костюми във вид на бутилки
февруари 11, 2021
Проф.д.н Венелин Терзиев-ученият със завиден опит и международен авторитет
февруари 14, 2021
Покажи всички

Уникална книга за виното с любопитни факти, съвети и рецепти

Автор на изданието е писателят Асен Сираков под псевдонима Плиний Стари

 

ВЕСЕЛИНА АНГЕЛОВА

Уникалното по рода си „помагало“ за виното разказва любопитни факти. То е от търсените напоследък издания на българския книжен пазар. В него ценителите на гроздовия еликсир могат да открият практически съвети, които са слабо известни, но много ценни рецепти.

Книгата „Във виното е истината“ е луксозно издание в джобен формат и лесно може да се превърне в ежедневен спътник на своя притежател. Подписано е от Плиний Стари, като зад този псевдоним стои писателят Асен Сираков- дългогодишен ценител и тънък познавач на виното.

В краткото обръщение към читателя авторът прави уговорка, че книжката не е „ръководство за правене на вино (за което съществува науката Енология), а помагало, което да разшири кръгозора на любителя  и почитателя на хубавото вино“. Въпреки това, книгата разкрива тайни как да се направи домашно вино – бяло, червено и пелин.  Помагалото учи може ли да се пълнее от консумация на вино, защо от някои видове вина боли глава, какво е десертно, и какво е таниново вино?

На страниците могат да се прочетат афоризми и цитати за виното, от които става ясно, че през вековете великите умове не само не са били равнодушни към божествената напитка, но и са се вдъхновявали от нея, а главата “Знаете ли че” направо ще ни изненада!

Малката, но луксозна книжка се предлага в четири варианта на художествено оформление на корицата и е подходяща, освен за лична употреба, така и за изискан подарък особено през февруари – месеца на виното и любовта.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е защитено от копиране !!