Последни Новини

Договор за партньорство подписаха Университетската болница „Канев“ в Русе и Военната академия в София 

Млад доктор по икономика е в топ десет на изследователите на Стопанската академия в Свищов
февруари 3, 2021
Проф.д.н.Венелин Терзиев: Стратегията за висше образоване ще е успешна ако се превърне в мисия и цел на всеки университет и на академичната общност
февруари 9, 2021
Покажи всички

Договор за партньорство подписаха Университетската болница „Канев“ в Русе и Военната академия в София 

Приоритетите са създаване на условия за специализация в медицинската логистика и развитие на съвместни научноизследователски проекти

 

ВЕСЕЛИНА АНГЕЛОВА

 

Партньорство и активно сътрудничество между Университетска болница „Канев“ в Русе и Военна академия „Георги Стойков Раковски“ в София бе договорено в петък. Споразумението бе скрепено с договор.
Създаване на условия за специализация в медицинската логистика, управление в публичния сектор и развитие на съвместни научноизследователски проекти са основните приоритети в бъдещата дейност.
Русенската болница е първата гражданска болница в България. Историята на създаването и датира от 1865г. Със законодателните промени от 2004г. Обединена районна болница се преобразува в Многопрофилна болница за активно лечение – Русе АД и лечебното заведение е обявено за междуобластна болница. С решение на Министерски съвет №272/15.04.2016г. МБАЛ – Русе АД придоби статут на университетска болница, превръщайки се в УМБАЛ – Русе АД.
Лечебното заведение осигурява практическо обучение на студенти от професионално направление „Медицина“, акушерки и медицински сестри. Болницата подготвя специализанти по 28 специалности за лекари, както и 2 специалности от направление „Здравни грижи“ по специалностите „Анестезиология и интензивни грижи“ и „Операционна и превързочна техника“.
Иван Иванов, който е изпълнителен директор сподели, че допирните точки между двете институции могат да бъдат намерени в много посоки. Военна академия „Георги Стойков Раковски“ е водеща образователна и научна институция с дългогодишен опит. Осигуряване на подходящи условия за научноизследователска дейност, както и съвместното организиране на научни конференции и обучителни семинари са част от съвместните дейности, които могат да бъдат реализирани.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е защитено от копиране !!