Последни Новини

Хазартният бизнес излиза на протест

Йордан Марков-Гласовитият
юли 21, 2020
Честват 115 години от рождението на Светлозар Акендиев Димитров – Змей Горянин
юли 27, 2020
Покажи всички

Хазартният бизнес излиза на протест

Повече от 200 000 човека могат да останат без работа

ВЕСЕЛИНА АНГЕЛОВА

Хазартният бизнес излиза на протест.
“На 22 юли от 8:00ч. игралната индустрия в България излиза на Национален протест срещу новия проект за изменение и допълнение в Закона за хазарта. Той бе внесен за разглеждане на парламентарна комисия „на тъмно“ на 16 юли, без допитване до заинтересованите страни, и е силно ограничаващ малкия и среден бизнес.Мирното шествие ще се проведе във всички големи градове в страната”, заявиха организаторите.
Това не е първият протест, на който работещите от бранша се вдигат, за да изразят негодуванието си. На 20 юли близо 1000 души се събраха пред Народния театър и проведоха шествие до сградата на Народното събрание. Всички носеха плакати с надписи: ”Хазартът не е Божков” и ”Данъците от хазарта са за спорт и култура, а не за олигарси”.
От Сдружението на организаторите на хазартни игри и дейности в България, смятат, че проектът е силно лобистки и цели монопол, тъй като се увеличават стократно таксите за откриване и поддържане на лиценз за казина и игрални зали. Това ще доведе до фалит на дребният и среден бизнес, като се погазват правилата за честна конкуренция.
“Въведените изисквания за реално внесен капитал в размер на поне 3 млн. лв. за казина и 1 млн. лв. за игрални зали, както и нововъведените такси от 1 млн. лв. за казино и 500 000 лв. за игрална зала на практика ще ликвидират бизнеса и ще останат малък брой монополисти”, споделя в отворено писмо председателят на сдружението Милен Тотев.
Според него всяко едно предложение в проекта е замислено така че да е поредният поръчков закон, който облагодетелства определени хазартни оператори и поставя на колене голяма част от бизнеса в бранша. От хазартния сектор са категорични, че няма да се предадат и ще бранят бизнеса и работните си места, а целта е да има обсъждане на новия спорен проект.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е защитено от копиране !!