Последни Новини

МДТ „Константин Кисимов” представя „Вражалец” и „Хванат. net” на сцената в Летния театър в Търново

Регионален фонд за градско развитие и Банка ДСК сключиха договор с община Габрово за реализиране на 4 проекта
юни 26, 2020
Проф.доктор на науките Венелин Терзиев: Именити учени дискутират еволюционните и революционни процеси в обществото на престижен форум
юни 27, 2020
Покажи всички

МДТ „Константин Кисимов” представя „Вражалец” и „Хванат. net” на сцената в Летния театър в Търново

 

ВЕСЕЛИНА АНГЕЛОВА

Екипът на МДТ „Константин Кисимов” ще гостува в Летния театър в парк „Марно поли” във Велико Търново с две от най-гледаните и харесвани заглавия в своя афиш. За първи път на откритата сцена ще бъдат представени комедията „Хванат. net” от Рей Куни и мюзикълът „Вражалец” от Дечо Таралежков по текст на Ст. Л. Костов. За своите най-верни почитатели великотърновският театър предлага промоционални пакетни цени от 16 и 15 лв. за двата спектакъла. Билети се продават и за двата спектакъла по отделно.
Почитателите на театралното изкуство във Велико Търново могат да гледат комедията „Хванат. net” на 14 юли от 21 часа. Това е най-новото драматично заглавие в афиша на храма на Мелпомена в старата столица. Комедията е създадена по пиесата „Хванат в мрежата” на известния британски драматург Рей Куни, а неин режисьор е Тамара Иванова. Ролите са поверени на актьорите Силвия Шекилова, Лиляна Иванова, Добринка Тосева, Милен Иванов, Иван Митев, Георги Димитров и Йордан Сираков. Преводът и адаптацията на текста на пиесата на български са на доайена на театъра Иван Митев, а художник е Лидия Къркеланова. Част от атрактивното и различно сценично представяне на спектакъла е и мултимедията на Емил Йорданов, а над музикално оформление е работил Атанас Пасторка.
Тази комедия на ситуациите със съвременен сюжет е непозната на българския зрител. Тя е продължение на прочутата пиеса „Между два стола”, преведена на повече от 30 езика, която се радва на голям успех и у нас. Това заглавие се играе цели 9 години на театралните сцени в Лондон, което го превръща в спектакъла с най-дълъг сценичен живот на Острова. Римейкът „Хванат в мрежата” е писана през 2001 г., когато интернетът все още прохожда. Въпреки това, сюжетът е изключително актуален и днес.
Мюзикълът „Вражалец” ще бъде представен в Летния театър на 21 юли от 21 часа. На сцената ще излязат актьори, солисти, хор, оркестър и балет на великотърновския театър. Постановката е по пиесата на Ст. Л. Костов и музика на Дечо Таралежков. Режисьор е Гълъб Бочуков, диригент-постановчик – Игор Богданов, сценографията е на Лидия Къркеланова, а хореографията – на Катя Богданова. МДТ е първият театър в България, който поставя „Вражалец” като мюзикъл, след популярния през 70-те години на миналия век телевизионен вариант на Хачо Бояджиев.
Комедията разказва за суматохата, настъпила в едно село след пристигането на другоселец, който завлича финансово цялото население с обещания за гарантирана печалба от печатането на фалшиви пари. Основната движеща сила в историята не е самата интрига, а отношенията между селския елит, представен от попа, кмета и две местни активистки. В образа на кмета на селцето Гарванци се превъплъщава Виктор Терзийски, а като поп Стойко на сцената ще излезе Иван Митев. Ролята на Вражалеца – фотографа Манчо, е поверена на Милен Иванов.
Билети за спектаклите по отделно, както и на промоционални пакетни цени от 16 и 15 лв. за двете заглавия вече се продават на касата на МДТ „Константин Кисимов”. В деня на представленията билети ще се продават и пред Летния театър.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е защитено от копиране !!