Последни Новини

УМБАЛ „КАНЕВ“ АД – Русе изгражда ново структурно звено “Библиотека”

Влагат 9,7 млн.лева в обновяване на Етнографски музей на открито „Етър“ в Габрово
юни 22, 2020
Ирландският посланик “доведе” Джордж Бърнард Шоу в Русе
юни 23, 2020
Покажи всички

УМБАЛ „КАНЕВ“ АД – Русе изгражда ново структурно звено “Библиотека”

ВЕСЕЛИНА АНГЕЛОВА

Между Регионална библиотека „Любен Каравелов“ и Университетската многопрофилна болница за активно лечение „Канев“ АД  в Русе беше сключен договор. Според споразумението културната институция приема да оказва и предоставя на лечебното заведение експертна методическа и ресурсна помощ при изграждане на ново структурно звено „Библиотека“.
Договорът беше подписан на 22 юни от директора на Регионална библиотека „Любен Каравелов“ – Русе Теодора Евтимова и от Изпълнителния директор на Университетска многопрофилна болница за активно лечение „Канев“ АД – Русе инж. Иван Иванов.
„В рамките на договора освен изясняването на визията и целите  на новото структурно звено, обществената библиотека ще помогне на болничната при внедряване на библиотечна система и последваща библиографска обработка на документи, като монографии, учебници и учебни помагала, периодични издания, онлайн издания и др., необходими на специалистите от УМБАЛ „Канев“ – сподели директорът на регионалната библиотека г-жа Теодора Евтимова, и допълни: „От болницата могат да разчитат на библиотеката, че в процеса на работа ще споделят с партньорите си своя опит и добри практики за изпълнение на специфични дейности, свързани с управление на фондовете, класифициране и описване на библиотечните документи, регистрация на читатели, книгозаемане, създаване на справочна информация и водене на задължителна документация.“
Регионална библиотека „Любен Каравелов“ ще предоставя на специалистите от УМБАЛ „Канев“ – Русе и достъп до своите специализирани библиотечни фондове в областта на медицина, здравеопазване, икономика и организация и управление, в това число и при условията и със средствата на специализираната библиотечна услуга Междубиблиотечно и международно междубиблиотечно заемане. С осъществяването на дейностите по договора библиотеката ще подпомага специалистите от УМБАЛ „Канев“ при идентифициране, описване и подобряване видимостта на научните им публикации. Библиотеката ще участва в процедурите по акредитация на УМБАЛ „Канев“ АД.
Изпълнителният директор на УМБАЛ „Канев“ АД – инж. Иван Иванов благодари на екипа на библиотеката и лично на нейния директор за оказаната помощ и добави, че това е следваща стъпка в развитието на партньорските взаимоотношения между, двете институции, които през март т.г. подписаха Меморандум за сътрудничество.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е защитено от копиране !!