Последни Новини

Велико Търново за втори път се представя на туристическо изложение в Москва

Почитат 100-годишнината от рождението на джаз звездата Нат Кинг Кол с концерт в Търново
март 7, 2019
Футболни легенди на “Манчестър Юнайтед” и “Етър” се срещат на стадиона в Търново
март 7, 2019
Покажи всички

Велико Търново за втори път се представя на туристическо изложение в Москва

DCIM100MEDIADJI_0117.JPG

 

ВЕСЕЛИНА АНГЕЛОВА

За втори път, в рамките на половин година, Велико Търново ще представи туристическия си потенциал на специализиран международен форум в руската столица Москва. От 9 до 11 март старата столица, като целогодишна дестинация за културен туризъм, ще бъде промотирана от Общинската туристическа агенция „Царевград Търнов“ на четиринадесето издание на Международно туристическо изложение INFOMARKET.
Туристическият панаир ще се проведе на площ от 28 000 кв.м. в три павилиона на Международния изложбен комплекс „Крокус Експо“ в Москва. В събитието ще участват 1430 изложители от 143 страни и региони на Русия. На изложението България ще се представи с национален щанд, като един от акцентите ще е популяризиране туристическия ресурс на Велико Търново.
„INFOMARKET е достъп до един от най-бързо развиващите се туристически пазари в света, руския, с над 19 милиона изходящи пътници годишно. На това основно туристическо събитие в Русия ще имаме възможност да представим културно-историческото наследство и туристическия потенциал на нашия град, както пред широката публика, така и пред руски туроператори и тургагенти. Разчитаме да поставим началото на още партньорства, които ще доведат повече организирани и индивидуални руски туристи.. За целта ще бъде направена и специална презентация на Велико Търново, като най-добрата целогодишна дестинация за културен туризъм в България“, подчерта Борислав Йорданов, управител на Общинската туристическа агенция.
През миналата есен „Царевград Търнов“ за първи път участва на туристически форум в Москва. На Международното изложение “Отдъiх/Leisure” 2018 бе проведена среща с 25 руски туроператори за включване на болярския град в маршрутите на руските туристи в България и бяха договорени партньорства с Министерството на туризма на Тверска област и със Съюза на туроператорите от Тверка област за развитие на двустранните отношения в областта на туризма между Велико Търново и побратимения руски град Твер.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е защитено от копиране !!