Последни Новини

37 специализанти обучава областната болница в Търново

Д-р Иван Александров, директор на Регионалната народна библиотека „П.Р.Славеков“ във Велико Търново: С дегитализацията книжовното ни богатство се ползва от библиотеките в цяла Европа
юли 22, 2018
Дами са първенци на випуските на НВУ и на Сержантския колеж в Търново
юли 25, 2018
Покажи всички

37 специализанти обучава областната болница в Търново

Четирима млади лекари пожелаха да останат на работа в лечебницата

ВЕСЕЛИНА АНГЕЛОВА

37 специализанти се обучават в момента в МОБАЛ “Д-р Стефан Черкезов” във Велико Търново. Те са разпределени във всички медицински отделения без спешното. Това съобщи директорът на областната болница д-р Стефан Филев.
Той уточни, че четирима млади лекари са пожелали да останат на постоянна работа в здравното заведение след взимане на специалност.
“Това са ендокринолог, акушер-гинеколог, гастроентеролог и ортопед. Правим всичко възможно да задържим младите лекари в болницата, но не за сметка на неизгодни трудови договори. Никой от тях не е бил задължен примерно да остане да работи 5 години след взимане на специалност тук. Предпочитаме изборът да бъде техен. Доволни сме, когато поне половината останат”, изтъкна медицинският директор на болницата в старата столица д-р Галина Гарева .
Тя допълни, че част от младите специалисти дори са станали семейства и чакат деца.
Д-р Филев пък е убеден, че с повишения интерес към областната болница като база за специализация ще бъде решен проблемът с недостига на лекари. По-сериозна обаче е ситуацията с липсата на медицински сестри, тъй като голяма част от тях са на предпенсионна и пенсионна възраст.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е защитено от копиране !!