Последни Новини

Огнено шоу, концерти и срещи с автори предлага „Арт лято” в Търново

Адвокат проф. Джузепе Саконе, президент на Европейския политехнически университет: Създаваме уникален образователен продукт като съчетаваме най-доброто от българската и италианската система
юли 6, 2018
Крепостта Царевец отново е сцена за опера, балет и мюзикъли
юли 7, 2018
Покажи всички

Огнено шоу, концерти и срещи с автори предлага „Арт лято” в Търново

Сред акцентите е фотоизложбата на известния български актьор Димо Алексиев

ВЕСЕЛИНА АНГЕЛОВА

Тематични партита, срещи с автори, изложби, концерти и огнено шоу са част от събитията в културния календар на проекта „Арт лято” във Велико Търново. Те се провеждат в района на Художествената галерия „Борис Денев” в старата столица. Сред акцентите през този месец е фотоизложбата на известния български актьор, нашумял още повече с ролята си в сериала „Откраднат живот” – Димо Алексиев. 21 фотографии е подбрал той за великотърновската публика, а в експозицията се включва и неговата приятелка Анжела Медзикян. Снимките ще бъдат подредени край паметника на Асеневци от 16 до 18 юли, а на закриването на 18 юли ще присъстват и авторите. Това обясни Радослав Гизгинджиев от екипа на организаторите.
Творците ще се включат в открита дискусия и ще се срещнат на открито със своите почитатели.
От следващия ден друга експозиция ще гостува във Велико Търново. Между 19 и 22 юли старостоличани ще станат свидетели на изложбата на Лусия Медзикян и популярните стиймпънк творци Чудомир Драгнев (Looneytools) и BULGARASA. В трите дни от експозицията авторите ще бъдат в района на Художествената галерия.
“Прецизни скулптури от метал ще видят посетителите на експозицията. От метални риби до метални кораби – изключително зрелищно е това, трябва да се види от по-близо, всичко е детайлно и човек не може да повярва, че може да бъде направено от хора”, подчерта Гизгинджиев.
В афиша на „Арт лято” този месец е и огненото шоу на артистите от FIRETER, отложено от месец юни заради метеорологичните условия. Събитието е планирано за 21 юли.
Три дни по-късно, на 24 юли, край паметника на Асеневци открита лекция-дискусия, посветена на хранителните разтройства, организират създателите на „Живот на килограм”. Лекторите, които пристигат във Велико Търново, са специалисти по психология.
Новата книга на Ралица Генчева „Кой е излъга какво е щастието” ще бъде представена от авторката на 26 юли. Тя засяга проблемите за професионалното прегаряне и непрестанното трупане на ненужни вещи.
Камерни концерти с класическа музика се организират във всеки един от летните месеци в района на Боруна. През август предстои интересна среща с известния кулинар – шеф Иван Манчев.
Проектът „Арт лято” се организира със съдействието на Община Велико Търново.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е защитено от копиране !!