Последни Новини

Александра Златева спечели „Гран при“ от конкурса „Нека да е лято!” в Павликени

Благотворителен мач събира средства за педиатрията в областната болница в Търново
юни 25, 2018
Откриха изложба с фотографиите от Международния пленер „Павликенският край и неговите хора”
юни 26, 2018
Покажи всички

Александра Златева спечели „Гран при“ от конкурса „Нека да е лято!” в Павликени

Александра Златева спечели „Гран при“ от конкурса „Нека да е лято!” в Павликени

ВЕСЕЛИНА АНГЕЛОВА

Младата изпълнителка Александра Златева от Разград е носителят на Гран при от седмото издание на Националния конкурс за млади изпълнители на популярна песен с международно участие „Нека да е лято!”, който се проведе в петък и събота в Павликени.
Стотици гости посрещна градът за своя престижен конкурс в навечерието на Деня на Павликени. 48 млади певци участваха в конкурсната програма с изпълнение на две песни.  Освен от България, млади певци дойдоха и от Румъния.
Във всяка от четирите възрастови групи бяха присъдени първо, второ и трето място. Наградата на кмета на община Павликени беше присъдена на Василева Василева от Велико Търново. Наградата за най-добро изпълнение на българска песен, връчвана от бижутера Константин Костов, беше присъдена на Гергана Стоянова от Велико Търново.
Председател на международното жури е композиторът Стефан Димитров, автор на музикалната емблема на конкурса „Нека да е лято!“. Своите оценки присъждаха също композиторът от Румъния и директор на Международния конкурс в Къмпулунг Серджио Чико, естрадната певица Росица Кирилова, заместник-кметът на Община Павликени инж. Анастасия Вачева, председателят на СК „Зоки“ Велико Търново Зорица Радловска и музикалният педагог Александър Михайлов.


Богата съпътстваща програма организира Община Павликени за участниците в конкурса, родители и ръководители на музикални школи. Още първата вечер те се забавляваха заедно по време на „Вечер на приятелството“. На следващата сутрин децата и техните родители и музикални педагози имаха възможността да разгледат Античния керамичен център, който е единствен по рода си археологически обект в Източна Европа.
„ За 75-те години от обявяването на Павликени за град се родиха и продължават да се раждат хубави традици, които с огромно желание продължаваме в годините. Именно такава традиция е „Нека да е лято“, който стартирахме с много любов през 2012г.“, каза при откриването на конкурса кметът на Община Павликени инж. Емануил Манолов.
Той връчи и специален плакет на председателя на журито композиторът Стефан Димитров.
Специална изненада за публиката бяха рециталите след края на конкурсната програма. Запомнящи се представяния направиха звездата на българската естрада Росица Кирилова, миналогодишният победител от „Гласът на България“ Радко Петков и миналогодишният носител на „Гран при“ от „Нека да е лято!“ Симона Захариева.

снимки-Община Павликени

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е защитено от копиране !!