Последни Новини

Рекордни 21 000 лева събраха на благотворително парти дамите от Зонта Клуб в Търново

Ликът на студентка по политология украси статия в COSMOPOLITAN
юни 16, 2018
Реанимацията в болницата в Горна Оряховица с обновено оборудване
юни 17, 2018
Покажи всички

Рекордни 21 000 лева събраха на благотворително парти дамите от Зонта Клуб в Търново

Средствата от традиционното парти “Бяло лято” са за закупуването на ехограф за болницата в Горна Оряховица

ВЕСЕЛИНА АНГЕЛОВА

Рекордната сума от 21 000 лева събраха инициативните дами от Зонта клуб във Велико Търново на традиционното годишно благотворително парти “Бяло лято”. Средствата са за закупуване на модерен ехограф за болницата в Горна Оряховица.


Гости от цялата страна присъстваха в петък вечерта на изискания бал на зонтианките, които всяка година набират средства за своите благородни каузи. Организацията във Велико Търново съществува от 19 г. и нейните последователки даряват пари за образование и здравеопазване, стипендии. Неотдавна те купиха нова родилна маса за АГ-отделението на областната болница в старата столица.


Водещ на Бялото парти бе Драгомир Драганов, а музикалните изненади на гостите под дъжд от бели и жълти балони поднесоха Силвия Кацарова, Теди Кацарова, кавалджията Живко Василев и новата музикална звезда Йордан Марков. На партито присъстваха областният управител на Велико Търново проф.Любомира Попова, зам.губернаторът Детелина Борисова,  кметът на Горна Оряховица инж.Добромир Добрев, директорът на болницата в железничарския град д-р Иван Иванов, представители на Ротари клуб.


По време на партито за набиране на средствата за хуманната инициатива, бяха разиграни на търг уникални предмети. Статуетка на позлатена роза бе купена за 1350 лева от бизнесмена Димитър Хинов.
Оспорвано наддаване имаше за тениска на Григор Димитров с негов автограф, а цената и стигна до 3100 лева. Интересна надпревара се заформи за сребърен сервиз уникат, който е принадлежал на инж. Стефан Ковачев, който в края на 1923 г. основава кооперация „Виделина”, проправяща пътя за електрифицирането на Горнооряховско. Ценната вещ бе купена от Десимир Генчев от Бургас за 1200 лева. Той веднага обяви, че предоставя сервиза на Историческия музей в Горна Оряховица.

Едно от 20-те копия на голямата камбана на хълма Царевец пък бе продадено за 1300 лева. За ръчно изработена книга от издателствата “Босилков” и “Фабер”, щедър дарител плати 1600 лева. На “тих търг” бяха разпродадени кошници пълни с лакомства и питиета. Към общата сума бяха прибавени още 100 лева предоставени от кмета на Елена инж.Дилян Млъзев и 500 лева от управителят на “Захарни заводи” АД Валентина Раева.


По традиция в края на партито, дамите разрязаха огромна торта.

снимки-Веселина Ангелова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е защитено от копиране !!