Последни Новини

Ликът на студентка по политология украси статия в COSMOPOLITAN

Кападокия-приказната земя
юни 15, 2018
Рекордни 21 000 лева събраха на благотворително парти дамите от Зонта Клуб в Търново
юни 16, 2018
Покажи всички

Ликът на студентка по политология украси статия в COSMOPOLITAN

Биляна Първанова е кметска щерка и любима на най-младия общински съветник във Велико Търново

ВЕСЕЛИНА АНГЕЛОВА

Студентката по политология във ВТУ „Св.Св.Кирил и Методий” Биляна Първанова се прочу  в старата столица след като се разбра, че ликът  и е публикуван в  унгарското издание на популярното в цял свят дамско списание COSMOPOLITAN. 22-годишната красавица освен, че учи, работи и като модел.
„Снимката е на фотографа Сандро Тасевски.  Авторските права на снимката са откупени от майстора на обектива, пред който направих фотосесия миналата”, обясни Биляна Първанова.
Тя поясни, че фотографията и е приложена към материал със заглавие „Колко време може да прекарате без мобилния си телефон“. Фотографията на русото момиче  илюстрира изследване за социалните потребности на нежния пол.
„Фотосът е от броя от октомври 2017 година, но едва сега разбрах, че е бил публикуван. Много бавно става информационният обмен между купувача, фотографа и модела. За съжаление, няма откъде да се снабдя с изданието и само в интернет може да бъде видян“, сподели Биляна.


Тя обаче не крие, че това не е първата и снимка, продадена за модни издания в чужбина. Преди време фотография на чаровната болярка се появила в популярен  немски сайт.
„Снимката бе приложена към публикация на тема „Как да се справим с депресията. Поласкана съм, че ме забелязват и че има интерес към работата ми. Смятам да се развивам в тази сфера, въпреки че имам и други любими занимания. Наесен ще съм четвърти курс студентка”, разкрива Биляна.
Младата дама избрала да учи политология, защото любимите и хора са свързани с политиката. Майка и Снежана Първанова, която беше журналист във Велико Търново, в момента е първи мандат кмет на град Дебелец. Приятелят на красивата моделка – Георги Недев, който е търновски парламентарист е и областен координатор на МГЕРБ. Девойката е съпричастна с инициативите на организацията, в които се включва безвъзмездно. Отзивчивата девока е убедена, че който иска да е политик, той трябва да се образова именно в тази сфера, а не да учи за лекар, учител, доктор и след това да се отдава на партийно строителство. Приятелят на Биляна също е от близкото до старата столица градче и заради това в момента и тя живее там.


Освен, че е красива, тя е и талантлива и се занимава и с гримьорство. Завършила е курс преди 2 години и сега работи в салон за красота в Дебелец, където преди не е имало специалист гримьор. Специализирала се е в безиглено поставяне на хиалурон при разкрасителни терапии. Подкрепя иновативните процедури и вярва, че човек трябва да е в крак с новите модни тенденции. Като предизвикателство в практиката си тя определя гримирането на възрастни жени, от чиито лица трябва да заличи белезите на времето.
Биляна е и модел, а кариерата и в тази област стартирала преди 5 години. Тя била забелязана, след като случайно я потърсили за рекламна фотосесия на българска марка дрехи.
„Приех на шега предложението, но работата много ми допадна и така и до днес продължавам да съм рекламно лица на тази фирма.Това се оказа успешно начало в сферата на модата, защото ми отвори много врати. Известни експерти в бранша  пожелаха да реализирам и други ангажименти. Отскоро рекламирам и луксозна линия бельо. Първоначално се притесних и известно време се колебах дали да се снимам по оскъдно облекло, но се уверих, че всичко е много дискретно, а екипът предразполага към този вид снимки. Много добре работя и с удоволствие позирам пред фотографа Йоана Бояджиева”, разказва Биляна Първанова.


Тя признава, че преди снимки сама подготвя прическата и грима си. Красавицата от 2 г се занимава със стокова фотография. През уикенда и предстои нова фотосесия на офис тематика.
„Фотосесиите са тежки и с продължителност от 3 до 7 часа, а на тях трябва да си непрекъснато усмихнат, позитивен и да изразяваш щастие. След края на снимките често съм със схванати лицеви мускули. Авторските права на фотосите са на фотографа и затова е много е трудно моделът да разбере къде са откупени. Дори самият той понякога не разбира, защото клиенти са хора и фирми от цял свят“,  разяснява тънкости от занаята Биляна Първанова.

Снмки-личен архив

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е защитено от копиране !!