Последни Новини

Кариерен форум в Павликени насочи учениците към желаната професия

Хирург влезе в новия Борд на директорите на МОБАЛ във Велико Търново
юни 5, 2018
Ученици обозначиха топола на 120 години в Павликени
юни 5, 2018
Покажи всички

Кариерен форум в Павликени насочи учениците към желаната професия

 

ВЕСЕЛИНА АНГЕЛОВА

Информационна среща за възможностите за професионално ориентиране и кариерно развитие на младите хора се проведе за първи път в Павликени. Събитието се организира по идея на Постоянната комисия за младежта, спорта и туризма с подкрепата на Постоянната комисия по образование, култура и духовни ценности към Община Павликени и с активното участие на двете средни училища в града – СУ „Бачо Киро“ и ПГАТ „Цанко Церковски“.
На информационната среща присъстваха представители на фирми от града и региона. Двете средни училища презентираха своето актуално състояние и представиха предимствата си пред участниците в срещата, а доброволци предложиха тестове за професионално ориентиране.
Заместник-кметът на община Павликени инж. Венцислав Иванов приветства участниците в срещата и подчерта, че е добър знак партньорството между училищата и местната власт. По думите му дълго време слушаме за „пропастта“ между бизнеса и образованието, че няма добре обучени кадри, че няма лоялни работодатели. Той изрази надежда този форум да помогне на младите хора да направят своя избор в съответствие с нуждите на бизнеса в региона. Заместник-кметът подчерта, че в хода на своето образование младежите трябва да направят някои важни избори – на кои предмети да наблегнат, къде да положат повече усилия и кои дейности им се отдават по-лесно.
„Да се квалифицирате така, че работата да ви търси, а не вие нея“, каза в заключение инж. Иванов.
Ваня Лазарова от Младежки информационно-консултативен център при Младежки дом Велико Търново сподели, че освен информационния характер на срещата, тя има за задача да насочи вниманието на младите към неформалното образование.

снимка-Община Павликени

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е защитено от копиране !!