Последни Новини

Показват уникална каскада от летящ балон на 6Fest Габрово

Изложба “Неразказаните легенди на маите” на Ана Монтеро
май 9, 2018
Във всяка втора къща в Трявна се упражнява художествен занаят
май 10, 2018
Покажи всички

Показват уникална каскада от летящ балон на 6Fest Габрово

Атракцията се прави за първи път у нас

ВЕСЕЛИНА АНГЕЛОВА

За първи път на у нас по време на международния фестивал за улични изкуства 6Fest  в Габрово ще бъде направена уникална каскада от летящ балон. Опасният и атрактивен номер неслучайно се нарича „Предизвикателството на смъртта на Худини“. Каскадата ще бъде изпълнена от Българския Худини – габровският илюзионист Йордан Белев от „Куик Хендс Проджект“.
Йордан Белев е един от най-изявените млади български илюзионисти и съосновател на магичната организация „Куик Хендс Проджект“, позната ни от Магична среща „Златна котка“ и „Царете на магията“. Белев има над 20 години опит на сцената. Той е и единственият български илюзионист, който изпълнява каскади, подлагащи на изпитание човешката издръжливост и на ръба на риска.
Събитието от програмата на 6Fest ще се случи на стадион „Априлов“ в Габрово на 19 май от 11 часа. В следобедните часове на 19 май в Градинката с мечето ще бъде демонстрирана и Улична магия от Quick Hands Junior.
Събития от второто издание на Международен фестивал за градски изкуства и щастие 6Fest ще открият и закрият тридневната карнавална програма на Габрово тази година. Всички прояви на 6Fest са с вход свободен.


Сред останалите акценти на 6Fest са чуждестранните гости – Диего Контрерас от Венецуела гостува с „Цирк де ла Люлин“, за да покаже съвършенството на акробатичните номера. От Унгария в Габрово пристига групата за съвременен цирк „Firebirds“, участвала в големи фестивали като Sziget festival в Будапеща и Burning Man в САЩ. На 6Fest в Габрово унгарците ще направят парад на кокили по централните улици на Габрово на 19 май следобед и ще покажат и цирковото си шоу “Steam On” – носител на награда от Kremnice Gagy Festival.
За първи път в Габрово 6Fest ще организира GABROVO FREE TOUR – пешеходна туристическа обиколка на Габрово, на която желаещите ще научат любопитни факти за миналото на града и най-интересните места, хора и събития на Габрово.
Мащабен светлинен карнавален парад ще закрие програмата на 6Fest на 20 май от 21:00 ч. на централния площад „Възраждане“ в Габрово. 10 артисти от Театър на огъня и сенките “Fireter” в светещи костюми и на кокили ще дефилират пред зрителите, а с тях ще се движи и голяма светеща конструкция.
6Fest е създаден по идея на Момчил Цонев. Проектът на сдружение „Обществен комитет „Васил Левски“ – Габрово“се осъществява с финансовата подкрепа на Община Габрово по Програма Култура 2018.

Снимки-Община Габрово

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е защитено от копиране !!