Последни Новини

Стажант на фирма „Грейко“ стана най-добър млад заварчик в страната

Певецът Богомил Бонев-Боги завършва консерватория в Лондон
април 16, 2018
Жители от Североизточна България масово купуват имоти във Велико Търново
април 17, 2018
Покажи всички

Стажант на фирма „Грейко“ стана най-добър млад заварчик в страната

 

17-годишният ученик Емо Севов показа и екокамина с логото на България за председателството на ЕС

ВЕСЕЛИНА АНГЕЛОВА

 

17-годишен ученик от Професионалната техническа гимназия „Васил Левски“ в Горна Оряховица спечели националното състезание на Министерството на образованието за най-добър млад заварчик в страната. От няколко месеца Емо Севов е стажант в горнооряховската фирма „ Грейко инженеринг“ООД. Надпреварата е била в София ,а в нея са участвали 10 ученици от различни професионални гимназии в страната.

За завоюваното първо място той е получил целия комплект работно облекло за заварки –шлем, ръкавици,гащеризон ,освен това електроди и книги за обучение.

Много съм доволен от себе си,защото това е първата ми награда. Уча двигатели в вътрешно горене,но заварките са ми хоби. Благодарен съм на фирма „Грейко“,която ме направи свой стажант и ме научи на всичко ,за да участвам в това състезание“, сподели Емо Севов.

Младежът е от Долна Оряховица и пътува до железничарския град. Живее само с майка си,баща му е починал и той като глава на семейството започнал първоначално като хоби да се занимава със заварки,което е доста сложна техника и много умения. У нас пък сега се търсят точно такива специалисти.

Според регламента на състезанието в „Грейко“ са изработили и екокамина по темата,с която е участвал техният стажант. Ученикът и специалистите в дружеството са направили съоръжението с логото на българското председателство на Евросъюза.

Ние сме много щастливи от победата на нашето момче. Фирмата ни му даде грамота за най-добър млад заварчик след като мина през всички необходими обучителни курсове и обучения за безопасност.Може да прави всякакви заварки и има много идеи и хъс. Купихме му костюм за заваряване от последен клас. Имаме общо 6 стажанти“, разказа инж. Милен Владков, един от шефовете на дружеството.

Той и съдружникът му инж. Николай Цветанов направиха фирмата преди няколко години. За 5 г. двамата инженери създадоха собствена дистрибуторска мрежа и нова база.Преди две години в конкурс за най-добра българска фирма в категорията „Микро и малка фирма“ второто място беше отредено на „Грейко Инженеринг“ ООД от Горна Оряховица. Дружеството се занимава с проектиране, производство и търговия с пелетни горелки, котли, камини и съоръжения, оползотворяващи биомаса.

Снимка-личен архив

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е защитено от копиране !!