Последни Новини

Певецът Богомил Бонев-Боги завършва консерватория в Лондон

Близо 50 костюма в индийски стил ушили специално за оперетата „Баядерка”
април 16, 2018
Стажант на фирма „Грейко“ стана най-добър млад заварчик в страната
април 16, 2018
Покажи всички

Певецът Богомил Бонев-Боги завършва консерватория в Лондон

 

Горнооряховецът иска да се изявява на сцена и да продуцира музика

ВЕСЕЛИНА АНГЕЛОВА

 

Талантливият певец от Горна Оряховица Богомил Бонев-Боги след два месеца завършва консерватория в Лондон. 21-годишният младеж се прочу като дарование след участието му в музикалното риалити “Х фактор” през 2011 г. Тогава 14-годишен, той бе на крачка да спечели формата, но се класира втори.

Шест месеца по-късно, Боги триумфира с първата си самостоятелна песен с видеокил “Спри”.

Преди 3 години кандидатствал в 5 университета и бил приет във всичките. Четирите са в Лондон, а петия в „Бъркли”, Калифорния. Богомил избрал да учи „Музикално изпълнение и звукозапис“ в Англия.

Тази специалност дава сериозна подготовка освен за пеене и вокал, но и учи как се работи в студио, как се организират концерти, дава добра подготовка в областта на музикалния мениджмънт. Единият от любимите ми предмети е композиране на музика за филми и реклами. Тази дейност носи добри доходи, а специалността като цяло дава обширна подготовка“, обясни Богомил Бонев.

Напористият певец иска занапред да се изявява на сцена, но и да продуцира музика.

Голямата ми страст е да създавам музика за други хора и компании. Изпитвам удоволствие да правя аранжименти-цялостното изграждане на песента. Чувствам се удовлетворен, когато с моята музика мога да накарам хората да танцуват“, доверява Боги.

Той разкрива, че има немалко авторски песни като пише и текстове, и музика. Само преди три седмици създал песен, която ще бъде включена в дебютния му албум. Върху парчето работил заедно с тестописката Катрин Хупър. Нарекъл е албума си „Глава Втора“. Идея за заглавието му дал негов приятел с интересно мениджърско мислене. Той му казал: „Ти имаш история от живота ти в България, но си дошъл в Лондон, започнал си нещо ново и това е втората глава от твоя жизнен път“.

Даровитият младеж е създал и песен, която нарекъл „Човекът ракета“.

Това е метафора, която олицетворява стремежът на личността да осъществява мечтите си. Устремът на човек към нови постижения и способността му да не позволява никой да му внушава, че не може да постигне желаното. Всеки от нас е способен да завоюва големи успехи, стига да вярва в това. Важно е да се визуализира крайния резултат и да се разбира Закона за привличането. Щом човек вярва в нещо, той създава около себе си поле от енергия, която привлича желаното“, разсъждава Богомил Бонев.

Амбициозният българин не крие, че живее денонощно с музиката. Постоянно твори, пише песни на всевъзможни места.

Дори, когато съм навън и ми хрумне идея, започвам да си тананикам и незабавно я записвам в телефона си. След това на пианото доразвивам спонтанно избликналото музикално парче. Случва ми се дори и докато спя, да се събудя внезапно с идея и ставам да композирам“, изтъква Боги.

Горнооряховецът е убеден, че Лондон е точното място, където иска занапред да работи и да развива проектите си.

Вече съм запознат какво се толерира в музикалната индустрия. В Англия се толерират различните стилове, творецът има възможност да експериментира, а публиката е отворена дори и към новаторството. В тази държава може да си различен, но е важно да си добър професионалист. В Англия има хора от цял свят и за мен да срещам много големи таланти е голямо предизвикателство. Това ме мотивира и аз да давам всичко от себе си и да се развивам, защото в музикалната индустрия се търси оригиналност и продуктивност. Няма незаменими хора и това е болезнената истина, която ти помага да не се задоволяваш с едно определено ниво, а да прогресираш“, категоричен е Богомил Бонев.

В Лондон той е открил неограничени предизвикателства в музикалния бранш независимо дали е концерт, снимане на клип, на филм, реклама и фестивали в различни стилове.

В момента Богомил Бонев кара стаж като организира различни музикални събития. Сред най-значимите е модно шоу с музикална част и изява на Рандъл Кръст, който е един от най-нашумелите изпълнители по певческо рапиране.

Освен това българската звезда заедно с Ана-Мария Янакиева, с която като деца са били в една и съща музикална школа, работи върху парче, което е част от изпитите му за дипломиране. Песента е бърза, танцувална, която показва цялата палитра на гласовите му възможности. Младият изпълнител свири на пиано, но от скоро набляга и на китарата.

Разширявам инструменталните си възможности, защото в шоубизнеса много се цени свиренето на живо“, подчертава Богомил Бонев.

Той признава, че се вдъхновява от всяко нещо-от комуникация с приятел, от романтично изживяване, от красив пейзаж, дори и от политическо събитие.

Щастлив съм, когато усетя тръпката, че дадена песен ще заинтригува повече хора, които ще открият себе си в тази творба. Искам като чуят мой продукт, слушателите да възкликнат: „Оооо, тази песен е написана за мен!“. Това ще означава, че съм докоснал сърцата им и парчето ще се превърне в хит“, казва въодушевено Богомил.

Младият музикант обаче разкрива и другата страна на нелекия шоубизнес. Той обяснява, че често филмови компании търсят специалисти по звукови ефекти и музикален дизайн, които да създадат продукт в срок. Тогава творецът трябва много бързо да се вдъхнови и да сътвори музикалното парче.

Енергичният младеж доверява, че се разтоварва от напрежението като прави кросове, с фитнес и плуване. Плуването му помага, за да развива дишането, както и да поддържа добра стойка, което е важно за всеки изпълнител, който излиза на сцена. Често и медитира, а чрез духовната техника успява да постигне вътрешен баланс и хармония.

Богомил е изключително ангажиран и рядко си идва в България. Когато е в Горна Оряховица обаче не пропуска да се види с музикалната си педагожка и ръководител на формация „Нова музика“ Аделина Колева, посещава и репетициите на групата.

Семейството на Боги е с афинитет към музиката. Майка му и баба му са свирили на пиано, а дядо му на китара. Самият той се занимава активно с музика от 6-годишен. Признаци, че притежава голям талант обаче показал още като бебе.

Майка ми е разказвала, че като съм бил още пеленаче и като пуснела радиото на определен музикален канал, съм се събуждал и съм започвал да се движа в ритъм“, споделя с усмивка Богомил Бонев.

Снимки-личен архив

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е защитено от копиране !!