Последни Новини

Точката на Конфуций концентрира енергията в човешкото тяло

Японската звезда самурай Хаяши въртя меч катана на фестивала на магията в Габрово
март 24, 2018
Д-р Уилям Дейвис: Съвременната пшеница е перфектна хронична отрова
март 25, 2018
Покажи всички

Точката на Конфуций концентрира енергията в човешкото тяло

Според източната медицина точката на щастието е тимусната жлеза (тимус на гръцки означава „жизнена сила“) – важен орган на имунната система, който се намира в центъра на гърдите. Точка на Чингис Хан е наричана точката, разположена в основата на палеца, чрез която в древността се е оказвало въздействие предимно върху черния дроб и жлъчката. А коя е точката на Конфуций?
Резултатите на хроничния стрес, известен като „Бичът на 21 век“ , водят до влошаване на настроението, невроза и емоционален дисбаланс, до лошо храносмилане, подуване на корема, замъглено зрение, загуба на концентрация, чувство на горчивина и гадене сутрин, и т.н. Един от най-популярните методи на Изтока, а сега и на Запада, сочен като бързо премахващ ефектите на острия или хроничен стрес , е масажирането на биологично активната точка, наричана „точка на Духа“ или „Точка на Конфуций“. Според известния китайски мислител и философ Конфуций, практикувал въздействието върху тази точка, стимулирането на същата води до „забележителна яснота и контрол върху ума, до прояснение на сърцето и очите.“ Повечето китайците смятат, че човешкият живот се управлява от три точки: „собственикът на храносмилането“ – т.нар. точка на Чингис хан; „повелителят на времето“ – това е точката “ Цзу-сан-ли „и „управителят на разума“ или т.нар. точка на Конфуций. Ефектът на последната, освен в неутрализиране на стресовите последици, се изразява и в стимулиране на развитието на здравия мозък. „Точката на Конфуций “ се намира под тилната кост на главата, на около 2,5 см над задната граница на растежа на косата, където има вдлъбнатина.
Въздействие върху точката може да бъде оказано с пръст, с тъпия край на молив или с гъбичката на молива. Стимулирането се извършва с меки, кръгообразни движения по посока на часовниковата стрелка, в продължение на 5 минути. С помощта на масажиране на „точката на Конфуций“ може да се премахне спазъм в стомашно-чревния тракт и да се подобри работата на жлъчния мехур, подобно на точката на Чингис хан. Според китайската медицина, локализирането на тази точка е върху енергийния канал на жлъчката. Китайците вярват, че чрез точката на Конфуций е възможно да се повлияе и на: главоболие, заболявания на очите, сълзене, виене на свят, загуба на слуха, високо кръвно налягане, неврастения, емоционална нестабилност.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е защитено от копиране !!