Последни Новини

Обновяват две болнични отделения с 55 000 лева

Фотографска изложба представя красотата на Велико Търново през всички сезони
март 20, 2018
Ученици представиха предприемачески идеи на Национално състезание по икономика в Свищов
март 20, 2018
Покажи всички

Обновяват две болнични отделения с 55 000 лева

 

Средствата са осигурени от общинската хазна на Горна Оряховица

ВЕСЕЛИНА АНГЕЛОВА

Ремонтни дейности в две отделения се извършват в МБАЛ “Свети Иван Рилски” в Горна Оряховица. Средствата, в размер на 55 000 лева, са осигурени от бюджета на Община Горна Оряховица. Основен ремонт тече в реанимационната зала в Отделението по анестезиология и интензивно лечение. Подменят се настилките, извършва се шпакловка и боядисване на стените, монтира се нова ПВЦ дограма. Подменят се отоплението и осветлението в залата. Ремонтът трябва да приключи до края на месеца, информира управителят на лечебницата д-р Иван Иванов.
“В инфекциозно отделение се прави основен ремонт на две от стаите за болни. В отделението не са правени ремонти от повече от половин век, когато е построена сградата”, коментира д-р Иванов.

В двете стаи се оформят нови самостоятелни санитарни възли, подменя се дограмата и се създават съвременни битови удобства за пациентите. “Ремонтът в това отделение е поетапен, догодина ще продължим да обновяваме останалите три стаи при финансова възможност”, коментира д-р Иванов.


До края на месеца трябва да приключи и ремонтът на всичките 11 бокса в кърмаческия сектор на Отделението по педиатрия, който включва саниране, подмяна на дограмата, боядисване. Той бе финансиран от немската фондация “Помощ за България” и до момента за него са изразходвани над 22 000 лева.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е защитено от копиране !!