Последни Новини

Създават професионална паралелка графичен дизайнер в търновско училище

Общо 17 648 души са участвали в 33 кампании на „Движи се и победи” в Търново
февруари 10, 2018
Музей в Търново експонира документална изложба за Освободителната война
февруари 10, 2018
Покажи всички

Създават професионална паралелка графичен дизайнер в търновско училище

ВЕСЕЛИНА АНГЕЛОВА

Професионална паралелка Графичен дизайнер заяви за учебната 2018/19 година училищното ръководство на СУ „Емилиян Станев” във Велико Търново. Планираният прием е в VIII клас. Паралелката е уникална за цялата Великотърновска област. Обучението ще бъде съчетано с учебна практика в местна печатница. Учениците ще изучават шрифт, предпечатна подготовка, илюстрация и оформление на полиграфическите издания, фотография, видеотехника паралелно с графичен дизайн. Завършилите специалността, ще получават свидетелство за професионална квалификация. Очаква се новата дисциплина да бъде утвърдена от Регионалното управление на образованието.
По традиция в VIII клас гимназията ще има прием в една профилирана паралелка по изобразително изкуство и музика с интензивно изучаване на английски език и прием за трети път в профилираната паралелка за защита на информацията.
Общо 142 деца, които подлежат на записване в I клас, живеят по настоящ и постоянен адрес в района на школото. Те са достатъчни, за да се сформират шест паралелки, коментира Котларска.
За учебната 2018/19 година учебното заведение планира прием на 5- и 6-годишни момичета и момчета в  две подготвителни групи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е защитено от копиране !!