Последни Новини

Представят творчеството на повече от 100 художници от България, Сърбия, Румъния, Македония, Украйна

Световният шампион Йордан Йовчев гостува на „Клуб Седем” в Търново
февруари 1, 2018
Проф. Венелин Терзиев- чудото в българската наука
февруари 2, 2018
Покажи всички

Представят творчеството на повече от 100 художници от България, Сърбия, Румъния, Македония, Украйна

„Арт Розалиада“ превръща Велико Търново в център на любовта и виното

 

ВЕСЕЛИНА АНГЕЛОВА

За поредна година Велико Търново ще се превърне в международен център на любовта и виното. Старата столица ще бъде домакин на познатата и популярна изложба „Арт Розалиада 2018“, в която отново ще бъдат изложени художествени творби на български и чуждестранни автори. Експозицията ще бъде открита навръх 14 февруари в 17 часа и ще бъде подредена в Изложбени зали „Рафаел Михайлов“. Събитието се провежда под патронажа на кмета на Велико Търново Даниел Панов и ректора на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“ проф. Христо Бонджолов.
Жителите и гостите на старопрестолния град ще могат да се запознаят с творчеството на повече от 100 художници от България, Сърбия, Румъния, Македония, Украйна. Всяка от творбите е посветена на любовта и виното. Подбраната компилация ще включва графики, рисунки, плакати, фотографии, арт инсталации, скулптури от различни материали (метал, камък и др.), мултимедия.
По традиция, в изложбата участват преподаватели и студенти от Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“, Национална художествена академия, СУ „Св. Климент Охридиски, ВСУ „Любен Каравелов“ (София), Шуменски университет „Еп. Константин Преславски“. В настоящето издание на „Арт Розалиада“ ще гостуват също автори от Сръбския университет в Прищина, Националния университет по изкуствата – Букурещ, Факултета по изкуствата в Ниш. Специални гости ще пристигнат от Български културен форум „Родина на кръстопът“ и от Дружество на банатските българи.
Организатори на „Арт Розалиада“ са Община Велико Търново и Факултета по изобразителни изкуства към ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“. От днес до 9 февруари всеки автор може да представи творбите, с които желае да участва – те трябва да бъдат в готов за експониране вид и да бъдат изпратени в художествения факултет. Произведенията ще бъдат оценявани от петчленно жури, съставено от авторитетни художници.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е защитено от копиране !!