Последни Новини

Световният шампион Йордан Йовчев гостува на „Клуб Седем” в Търново

Стопанската акдамеия в Свищов  с договор за сътрудничество с италиански образователен институт
февруари 1, 2018
Представят творчеството на повече от 100 художници от България, Сърбия, Румъния, Македония, Украйна
февруари 2, 2018
Покажи всички

Световният шампион Йордан Йовчев гостува на „Клуб Седем” в Търново

Спортната звезда се срещна с десетки жители и спортни деятели

ВЕСЕЛИНА АНГЕЛОВА

Големият спортист, многократен национален и световен шампион, олимпийски медалист Йордан Йовчев в сряда вечерта се срещна с десетки жители на Старата столица и със спортни деятели в известния търновски „Клуб 7“. Заведението, чиито съдържател е не по-малко известният Емил Йорданов-DJ Емо, напоследък се утвърди като средище за срещи разговори с известни личности.
При визитата си Йордан Йовчев говори за своя житейски път, за спортните си постижения. Особено впечатлени бяха младите хора, които получиха ценни съвети от шампиона.
„В „Клуб 7“ продължават да стават чудеса!Доскоро едва ли сме си и мечтали, че ще можем да се срещнем с една спортна легенда от световна величина, а ето, че това започва да се случва все по-често. Преди дни тук беше Йорданка Благоева -първата българка, постигнала световен рекорд в леката атлетика, участничка на 4 олимпиади през 1968, 1972, 1976 и 1980 година, носителка на сребърен и бронзов олимпийски медал, европейска шампионка в зала, притежателка на общо 5 световни рекорда. Два от тях са в шампионати за ветерани. Благоева е лекоатлетка №1 в Европа за 1973 г”, коментира DJ Емо.
Гостите на клуба на 31 януари научиха, че в историята на спорта, Йордан Йовчев е първият гимнастик участвал на 6 поредни олимпиади в периода 1992-2012 година и донесъл на страната ни 4 олимпийски медала-един сребърен и три бронзови.
Пред търновци именитият спортист припомни, че два пъти е бил двоен световен шампион на земя и халки/2001 и 2003г./ и двоен вицешампион /2002г./. Освен това е бил още три пъти сребърен медалист и четири пъти бронзов на световни първенства. Той е европейски първенец на халки, както и носител на още шест сребърни и два бронзови медала на Европейски първенства. Бил е знаменосец на олимпийският ни отбор в Лондон през 2012г. Удостояван е с призове като Най-добър спортист на Балканите в анкета на БТА/2003г./,Спортист №1 на България/2001 и 2003г./, Мъж на годината/2004г./; удостоен с орден ,,Стара планина“ -първа степен /през 2013г./.
„Всички тези постижения са наистина респектиращи, но пред нас застана един нисък на ръст, скромен, изключително земен и приятен, ГОЛЯМ ЧОВЕК!Феноменалният спортист, надарен с почти неземно спортно дълголетие, а както после се убедихме и с едно очарователно сладкодумие, надълго и нашироко разказа за своята впечатляваща кариера, за това колко е важно да вършиш нещата с желание, упоритост, постоянство и много труд, за да вземаш нелесни решения. Той говори за това , какво е да бъдеш дисциплиниран и отговорен, да понасяш разочарования и да ги превръщаш в трамплини към победата, да бъдеш ощетяван и да умееш да прощаваш, за да запазиш достойнството си…и в крайна сметка да останеш чист пред себе си и пред хората, и да се превърнеш в пример”, коментира Емил Йорданов.
Пред почитателите си в „Клуб 7”, олимпиецът разкри, че медалите не са всичко в едно състезание и в една спортна кариера, победата не е най-важното.
„Най-важното е удовлетворението, което получаваш, когато знаеш, че си дал всичко от себе си и си вложил не само старание, но и сърце и душа”, категоричен е Йовчев.
Спортната легенда сподели и за сегашните си занимания, насочени главно към стрийт фитнеса и работата с деца и младежи. Разказа и любопитни случки от състезанията и извън спортните зали, за приятелствата и за участията си в различни шоу програми.

Снимки-„Клуб 7”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е защитено от копиране !!