Последни Новини

Три нови заглавия подготвят артистите от театъра в Търново

Моделиер вплита българските шевици в модерни облекла
януари 23, 2018
Стопанската академия в Свищов сключи партньорство със Съюза на българите в Кипър
януари 24, 2018
Покажи всички

Три нови заглавия подготвят артистите от театъра в Търново

Постановката „Духът на поета” от Стефан Цанев е посветена  на 170-годишнината от рождението на Христо Ботев и на 140 г. от Освобождението на България

ВЕСЕЛИНА АНГЕЛОВА

Три са новите заглавия, с които артистите от Музикално-драматичен театър „Константин Кисимов” във Велико Търново ще зарадват любимата си публика.
Вече започнаха репетиции на постановката „Духът на поета” от Стефан Цанев. Посветена е на 170-годишнината от рождението на Христо Ботев и на 140 г. от Освобождението на България. С този спектакъл искаме да обогатим афиша на нашия театър с представления на историческа тематика, обясни директорът на МДТ Васил Вълчев.
Режисьор на постановката е Антони Цонев, а в нея участват актьорите Иван Митев, Детелин Кандев и Георги Тодоров. Премиерата ще бъде в първите десет дни на февруари в камерна зала на театъра.
Актьорите от драматичния състав репетират и детското заглавие „Пипи Дългото чорапче” по романа на Астрид Линдгрен. Режисьор на спектакъла Стефан Методиев, а в ролите са разпределени Силвия Шекилова, Дария Йорданова, Георги Тодоров, Дончо Дончев. Премиерата е планирана за месец март.
От началото на седмицата артистите от музикалния отдел подготвят оперетата „Баядерка” на Имре Калман. В типичния за приказките сюжет богат индийски принц се влюбва в прелестна актриса. Запленен от красотата й, той я кани в своя дворец в Париж. В началото любовта им среща известни препятствия, но постепенно се разгръща до неизбежен и очарователен хепи енд. Режисьор на оперетната постановка е Петко Бонев, а диригент – Игор Богданов. „Баядерка” ще бъде представена на сцена през април.
За втори път тази година МДТ „Константин Кисимов” ще участва в Летния сезон на българските оперни театри „Сцена на вековете” на крепостта „Царевец”. Ръководството все още не е взело решение с кое заглавие да се представи трупата в престижния форум.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е защитено от копиране !!