Последни Новини

Курсант от НВУ се изявява като рапър и художник на графики

Адвокат Мирослав Евтимов: Коалиция “Синя България” изгражда структури в страната и се стяга за избори
юни 25, 2024
Вицепрезидентът на Академията на науките в Узбекистан Абдуразак Мирзаев: Можем да осигурим работна ръка и иновативни технологии за селското стопанство в България
юли 2, 2024
Покажи всички

Курсант от НВУ се изявява като рапър и художник на графики

Второкурсникът Георги Вутов издава музикални албуми и е запален по фитнеса

ВЕСЕЛИНА АНГЕЛОВА

Второкурсник от Националния военен университет „Васил Левски“ във Велико Търново е изявена творческа личност. Докато се обучава за офицер от Българската Армия, Георги Вутов прилага на практика и разнородните си интереси като записва рап музика, спортува, рисува графики и дори прави татуировки.

Курсантът-младши сержант е родом от Враца. Завършил е Природо-математическа гимназия в родния си град и се занимава професионално с музика. Има собствено студио в дома си и разполага със снимачен екип, който създава клиповете към рап парчетата на младия изпълнител.

„Доставя ми удоволствие да експериментирам с музикалните стилове. Сам си правя инструменталите и си пиша текстовете. Единствено за клиповете ми помага Мариан Гешев, който е специалист в тази област и работим в екип“, споделя Георги Вутов.

Талантливият музикант вече има издаден албум като песните в него са на английски език.

„След градивна приятелска критика, реших, че след като съм българин е добре и творчеството ми да е на родния ми език. Така се родиха 17-18 песни, от които 5 са на български език. На 8 юли ще снимаме пореден клип“, разкрива Георги Вутов.

Рапърът в униформа не крие, че подготвя нов албум. Той обяснява, че създаването на всяка песен отнема различно време като най-дългият процес е писането на текста. Освен това трябва да се прецени как ще е структурирана песента- дали припевът или даден куплет ще е първи. Самият микс на парчето също изисква няколко часа работа и едва след това се пристъпва към записването на песента.

Бъдещият офицер е запленен от музиката от 3-годишен и сам се научил да свири на китара. Баща му и дядо му също владеят този инструмент, но само като хоби. Георги бил запален по рап-музиката от свои приятели, когато бил в осми клас.

Курсантът-младши сержант усилено напредва в музикалните си изяви и вече има фенове от доста държави. Изпълненията му се слушат от аудитория в Румъния, Германия, Турция, Русия и др. Почитателите му са на възраст между 18 и 30 години.

Песните и клиповете му се въртят във всяка платформа, на която може да се пусне музика.

Не крие, че иска да направи голям самостоятелен концерт. До момента е участвал в един концерт, който е бил на коледен бал в НВУ.

Георги има много интереси. Държи като бъдещ офицер да владее няколко езика. Говори английски и руски, в момента учи гръцки и немски език.

Набляга на спортната си подготовка като още като петокласник тренира фитнес. Друга голяма негова страст е рисуването, а негови творби са участвали в конкурси и изложби. Рисува предимно графики като набляга на изобразяването на различни персонажи. Като курсант е направил две рисунки, които са поставени на видно място в един от корпусите на военния университет. Те изобразяват петима военнослужещи като символиката е, че са пет взвода, пета рота, а на заден фон се вижда пушек, както и българското знаме.

„С ротния ми командир имаме интересни творчески идеи, по които работим. Възнамеряваме едната от стените на етажа на ротата да бъде изрисувана с персонажи и сюжети, свързани с военното обучение. Паното ще е мащабно. Освен това работя и върху логото за тениски, които ще са за курсантите от ротата“, разкрива Георги Вутов.

Младият художник непрекъснато търси предизвикателства и затова се е захванал да прави и татуировки.

Казва, че дарбата за рисуване я е наследил от баща си и дядо си, които са били майстори на четката, а прадядо му е бил много добър дърводелец.

снимки-личен архив

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е защитено от копиране !!