Последни Новини

С най-многолюдният July morning във вътрешността на страната ще завърши празника на Павликени

Писателят Бойко Беленски представи книгата си “Пред иконостаса на Щастливеца”
юни 17, 2024
Адвокат Мирослав Евтимов: Коалиция “Синя България” изгражда структури в страната и се стяга за избори
юни 25, 2024
Покажи всички

С най-многолюдният July morning във вътрешността на страната ще завърши празника на Павликени

ВЕСЕЛИНА АНГЕЛОВА

С множество празнични прояви в общината ще бъдат чествани 81 години от обявяването на Павликени за град. На 19 юни на площад „Свобода“ ще се състои фолклорна вечер „Павликенското хоро голямо“, с участието на певицата Ана Борисова и оркестър „3/4“. Драматичен театър „Невена Коканова“ от Ямбол ще гостува в салона на Народно читалище „Братство“ с постановката „Милионерът“ на 24 юни.Това обяви кметът на Община Павликени инж.Емануил Манолов.

“За първа година по инициатива на ученичката Моника Букова от Средно училище „Бачо Киро“ ще се организира инициативата „Спаси книга“. Идеята е собственици на прочетени книги да разменят своите издания и да отправят послания към следващите читатели. В рамките на инициативата ще се осъществи и среща с писателката Емилия Павлова и представяне на романа й „Приятел под наем“, разкри зам.кметът Албена Петрова.

На 25 и 26 юни в града ще бъде открито автокино с най-касовите български заглавия. На 27 юни ще бъде представена изложбата „Павликенският край и неговите хора“ на участниците от 12-ия фотопленер.

Празникът на града – 29 юни, ще започне с празнична света литургия, след което ще бъдат връчени почетните звания на личности, свързани с популяризирането и развитието на Павликени. Почетните граждани на Павликени през тази година са четирима – това са акушер-гинекологът д-р Веселин Дяволов, дългогодишният културен деятел Ганчо Александров, лекарят д-р Пламен Латев и посмъртно дарителят Иван Трифонов. Почетният знак на кмета на общината ще бъде връчен на Васил Василев, допринесъл за развитието на туризма и спорта в Павликени. Вечерта ще завърши с празничен концерт в Летния театър с участието на Поли Паскова и фолклорен танцов ансамбъл „София 6“.
“С посрещане на юлското слънце ще завърши програмата за отбелязване на празника на Павликени”, информира инж. Емануил Манолов.

На 30 юни, започва десетчасов рок маратон на откритата сцена на брега на река Росица, близо до град Бяла черква от 20:00 часа, който ще приключи с посрещането на юлското слънце. Ще участват групите „Кикимора“, „Фанданго“, Fast lane от Швейцария, Var-Burg band, Detonator, Backbone, Still Rider и „План Б“.
“Очакваме това да бъде най-многолюдният July morning във вътрешността на страната, посочи Манолов, по чиято инициатива се организира събитието. През юли Павликени ще бъде домакин на Международния пленер „Павликени и светът“, с участието на артисти от цял свят. Участници във форума тази година ще бъдат творци от Франция и Кипър”, коментира инж.Манолов.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е защитено от копиране !!