Последни Новини

По инициатива на Мирослав Евтимов от коалиция “Синя България” кандидати за депутати дебатираха по наболели казуси за Великотърновския регион

Романът “Посолство” на посланик Борис Борисов има няколко измерения – литературно, дипломатическо, социално и дори криминално- занимателно
юни 1, 2024
​​​​​Детска площадка и зелена класна стая осъвремениха двора на СУ „Бачо Киро“ в Павликени
юни 6, 2024
Покажи всички

По инициатива на Мирослав Евтимов от коалиция “Синя България” кандидати за депутати дебатираха по наболели казуси за Великотърновския регион

Участниците в дискусията се обединиха за изработване на стратегии за транспортна свързаност, разкриване на екологични производства и строг контрол срещу замърсяването на околната среда, за стимулиране на бизнеса и облекчаване на административната тежест

ВЕСЕЛИНА АНГЕЛОВА

По инициатива на адвокат Мирослав Евтимов, водач на листата на коалиция “Синя България” за 4-ти МИР-Велико Търново на 4 юни се проведе дебат по наболели казуси във Великотърновска област. В началото на диспута Евтимов обяви, че е изпратил покани до всичките 31 партии и коалиции за участие в дискусията като само една формация не е получила поканата по технически причини. На призива откликнаха само Петър Пацев, водач на листата на коалиция “Ние гражданите” и Милен Минчев, втори в листата на коалиция “Център”. Модератор на дебата бе Венцислав Узунов-граждански активист.

“Въпреки, че сме представители на различни партии и коалиции, не можем да нямаме мнение по общи теми, свързани с развитието на региона. И това са икономика, данъчна политика, трудова заетост, транспортна свързаност, екология, здравеопазване, образование”, посочи Мирослав Евтимов.

Той подчерта, че един от основните проблеми на бизнеса е прекомерната административна тежест. Освен това при данъчни ревизии е важно НАП да разполага с цялостна информация за фирмите и лицата и така ревизиите да се извършват по-бързо, лесно и ефективно. Евтимов изтъкна, че от коалиция “Синя България” имат стратегия за намаляване на данъците без това да ощетява държавната хазна. Той призова и останалите кандидати за народни представители от региона да се обединят около запазването на ТД на НАП във Велико Търново и да не се допусне преместването и в Русе.

“Вече 30 години вместо да градим, в България унищожаваме икономиката си, енергетиката, селското стопанство, образователната система. Данните сочат, че 40 % от българската земя е пустееща, а стотици села са без население. Има реален риск да изчезнем като народ”, изтъкна Петър Пацев.

По думите му е наложително да се подпомогне и стимулира дребния производител.

“Данъчната политика, която подкрепяме предвижда въвеждане на прогресивен подоходен данък, който ще гарантира баланс на труда и капитала. България има запаси от над 400 тона злато като 60 % от него са в Англия и 40 % у нас. Този ресурс възлиза на десетки милиарди евро и той трябва да се върне в България. По отношение на здравеопазването е наложително да се премахнат клиничните пътеки”, посочи Пацев.

Милен Минчев от коалиция “Център” информира, че това е новосъздадена сдружение от партии с предимно дясна ориентация. Той заяви, че държавата е абдикирала от социалните си функции. Минчев говори и за проблемите на железопътния транспорт, който е в окаяно състояние заради лоша инфраструктура, стар влаков състав, липса на квалифицирани кадри и ниско заплащане на работещите в бранша.

“Ние от коалиция “Синя България” предлагаме Горна Оряховица да стане възлова точка на транспортна свързаност. Да се запази като важен жп център, а летището да бъде развито за карго и пътнически полети. Да има ясни действия за магистралата Русе-Велико Търново, както и в региона да бъдат разкрити екологични производства, да се осъществява строг контрол срещу замърсяването на околната среда с вредни емисии”, изброи Евтимов.

Участниците в дебата се обединиха около идеята за изготвяне на цялостни стратегии по отношение на транспортната свързаност в региона и страната, за привличане на инвестиции в здравеопазването чрез свързани с медицината производства.

“Важно е да се създадат възможности за перфектна спешна помощ в болниците и за снабдяването им с високотехнологично оборудване. Належащо е да се изработи стратегия за взаимодействие между бизнеса и образованието”, категоричен е адвокат Мирослав Евтимов.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е защитено от копиране !!