Последни Новини

„Котешката банда” идва във Велико Търново за Денят на детето

Светлана Георгиев, кандидат за народен представител от коалиция “Синя България” за 4-ти МИР-Велико Търново: Икономист, общественик, радетел на културата и изкуството
май 27, 2024
Романът “Посолство” на посланик Борис Борисов има няколко измерения – литературно, дипломатическо, социално и дори криминално- занимателно
юни 1, 2024
Покажи всички

„Котешката банда” идва във Велико Търново за Денят на детето

Спектакълът от програмата „Сцена на вековете: Поглед към бъдещето“ ще е с вход свободен

ВЕСЕЛИНА АНГЕЛОВА

Забавният мюзикъл „Котешката банда“ на талантите от “Бон-Бон” ще е подарък за малките великотърновчета за Празника на детето – 1 юни. Спектакълът е от програмата за детска и младежка аудитория „Поглед към бъдещето“ на Летен оперен фестивал „Сцена на вековете“ 2024. Представлението ще е в събота от 11,00 ч. в Двореца на културата и спорта „Васил Левски“ с вход свободен благодарение на Община Велико Търново.

Невероятна музика, танци, история за вечната битка между доброто и злото очакват зрителите. В ролите на славните котета от кварталната котешка банда ще влязат малките таланти от “Бон-Бон”. Главните герои на мюзикъла успяват с вълшебството и помощта на Доброто, с кураж и постоянство и със силата на приятелството да победят Великия и Лош Магьосник на Мрачното царство – Рат-Сурат. Това и други красиви послания отправя “Котешката банда” към всички пораснали и непораснали деца в този объркан свят.

Автор на музиката е Стефан Димитров, либретото е на Гергана Сотирова, а сценограф Златка Вачева. Режисьор на спектакъла, в който шеметно се включват талантливите Бонбони е Бисерка Колевска.
Още две заглавия на балетна школа „Класика“ и Виргиния балет са в тазгодишната програма за детска и младежка аудитория „Сцена на вековете: Поглед към бъдещето“.

Спектаклите от основната фестивална програма на откритата сцена на крепостта Царевец стартират на 4 юли с кунчю операта „Среща сред цъфналите праскови“ на Шанхайскатка оперна кунчю трупа (Китай).

Официалното откриване на форума ще е два дни по-късно, на 6 юли с балета „Кармен“ по музика на Бизе-Шчедрин в изпълнение на Русенската опера. През лятото под звездното небе на Царевец ще има още оперни заглавия, концерти и мюзикъли. Част от фестивалната програма е спектакъла „Огънят на Анадола“, който ще бъде представен на 3 август в Летния театър на Старата столица. На същата сцена ще са и събитията от съпътстващата фестивална програма, в която има 4 концерта.
Летен оперен фестивал „Сцена на вековете“ се организира от Община Велико Търново с подкрепата на Регионалния исторически музей и Общинска туристическа агенция „Царевград Търнов“ и е носител на престижния лейбъл „Европа за фестивалите. Фестивалите за Европа“ 2024-2025.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е защитено от копиране !!