Последни Новини

“Топлофикация-ВТ” АД с важни указания към абонатите преди старта на отоплителния сезон

Музеят на хумора в Габрово представя Карикатурен салон 2023
ноември 7, 2023
„Кан Тервел – Спасителят“ е новият исторически роман на Бойко Беленски
ноември 19, 2023
Покажи всички

“Топлофикация-ВТ” АД с важни указания към абонатите преди старта на отоплителния сезон

ВЕСЕЛИНА АНГЕЛОВА

Във връзка със стартирането на отоплителен сезон 2023-2024 година ръководството на “Топлофикация-ВТ” АД напомня на клиентите си, какви действия са необходими да предприемат, за да се насладят на топлината и комфорта, предоставяни от дружеството.

“Първото нещо, което абонатите трябва да направят е да приключат с всички ремонти по вътрешната отоплителна инсталация. Лицето, което са упълномощили за работа с абонатната станция, да напълни инсталацията. След като бъде изпълнено това се започва поетапна проверка за готовност на вътрешните отоплителни инсталации /ВОИ/ за старт на отоплителния сезон”, съветват от топлоцентралата.

Експертите допълват, че преди напълване на вътрешната отоплителна инсталация трябва да се отворят на максимална степен вентилите на радиаторите, за да не се налага допълнително допълване и обезвъздушаване на отоплителните тела и на вътрешната отоплителна инсталация след пускане на отоплението.

“Обезвъздушаването на ВОИ се прави от упълномощеното лице за работа с абонатната станция в сградата. В сгради – етажна собственост, в които вътрешната отоплителна инсталация не е напълнена, поради продължаващи ремонти в някое от жилищата, отоплението няма да бъде включено. В този случай умоляваме потребителите да изпратят заявление за отложено включване на отоплението”, подчертават от ТЕЦ-а.

Освет това изрично напомнят, че включването и изключването на отоплението в абонатната станция, посредством отваряне и затваряне на спирателната арматура (кранове) към топлопреносната мрежа се извършва изключително от служители на „Топлофикация – ВТ“ АД. Боравенето с тези арматури от неоторизирани лица може да доведе до смущения и аварии в работата на топлопреносната мрежа, които да се отразят и върху други клиенти на дружеството. В случай на високи външни температури е достатъчно за се затворят радиаторните вентили, автоматичното управление на абонатната станция ще понижи мощността и съобразно това.

От “Топлофикация-ВТ” АД напомнят още, че преди началото на отоплителния сезон е необходимо да бъдат проверени и уредите за дялово разпределение.

“В случай, че дисплеят им е угаснал или има някакъв друг проблем, трябва незабавно да се потърси съдействие от фирмата, която извършва дяловото разпределение в конкретната абонатна станция”, уточняват от ТЕЦ-Велико Търново.

•за клиенти на дялово разпределение към „Топлофикация – ВТ” АД – тел. за контакт 062 64 28 86 и 062 67 02 29
•за клиенти на дялово разпределение към „Белчевстрой” ЕООД – тел. за контакт 0878 14 56 28

ВЕСЕЛИНА АНГЕЛОВА

Занимавам се с журналистика от 28 г. Кореспондент съм на вестник "Труд" за Великотърновска област. В личния ми сайт "Helios-as" ще намерите интересни четива за здраве, красота, наука, култура, образование, туризъм, изкуство, пътешествия. Благодаря за интереса и приятно четене!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е защитено от копиране !!