Последни Новини

Писателят Асен Сираков представи последния си роман в Стражица

Историята „оживява“ на крепостта Царевец с операта „Лето 893“
юли 25, 2023
Откриха череп на кон, нож с костена дръжка и наземно жилище на 8 века край крепостта Ряховец
август 15, 2023
Покажи всички

Писателят Асен Сираков представи последния си роман в Стражица

Детското книжно парти зарадва малчуганите по случай празника на града

ВЕСЕЛИНА АНГЕЛОВА

С Детско книжно парти община Стражица зарадва малчуганите по случай празника на града. Книжният купон се проведе в Градския парк, като събра млади семейства и деца от различна възраст.

Партито с книжки и много игри бе организирано от издателство „Атеа“, а гост на малчуганите бе писателят Асен Сираков, който представи последния си детско-юношески роман „Чочо Мозъка и вълшебният айфон“, както и книгите за семейно четене „Четвъртото неизвестно“ и от поредицата „Приказки с картинки за чудати животинки“.

Той бе затрупан с въпроси от малките любопитковци – колко продължително се пише детска книжка, как е решил да стане писател, лесно ли се пише за деца, как художниците илюстрират детска книга и др.

Издателят Делян Илиев пък разказа на малките читатели колко дълъг път изминава една книга от написването й до лавиците в книжарницата.

Децата с ентусиазъм и желание участваха във викторина с въпроси за приказни герои и животни. Всички участници във викторината получиха награди от издателството.

Малчуганите показаха знания и за творчеството на  най- четения български детски писател Ангел Каралийчев, който е родом от Стражица и в чиято памет се провеждат ежегодните Каралийчеви дни. Много забавни игри и музика и танци забавляваха до залез слънце малчуганите.

Много от децата си тръгнаха с книжка и автограф за спомен Асен Сираков.

ВЕСЕЛИНА АНГЕЛОВА

Занимавам се с журналистика от 28 г. Кореспондент съм на вестник "Труд" за Великотърновска област. В личния ми сайт "Helios-as" ще намерите интересни четива за здраве, красота, наука, култура, образование, туризъм, изкуство, пътешествия. Благодаря за интереса и приятно четене!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е защитено от копиране !!