Последни Новини

Велико Търново отново става столица на карнавала

Мирослав Евтимов, юрист, политолог и областен координатор на КОД за Великотърновския регион: Належащо е да се създаде нормална среда за развитие на бизнеса
юли 20, 2023
Историята „оживява“ на крепостта Царевец с операта „Лето 893“
юли 25, 2023
Покажи всички

Велико Търново отново става столица на карнавала

На 23 юли във Велико Търново започва 25-о издание на Международния фолклорен фестивал.
Състави с общо 300 изпълнители от Колумбия, Турция, Грузия, Индия, Китай, Мароко, Хавай и България ще представят пред публиката културата, танците и фолклора на своите държави.
По традиция, във фестивала участват и домакините – Професионален фолклорен ансамбъл „Искра“ и Детско-юношески танцов ансамбъл „Българче“.
Международният фолклорен фестивал започва в 18:00 ч. в неделя с дефиле по главната улица „Васил Левски“, а откриването е в 20:00 ч. на сцената на Летния театър. Всяка вечер до 29 юли включително там ще са и големите концерти, чието начало е в 20:00ч., а входът е свободен.
За четвърт век във Велико Търново са гостували 292 ансамбъла от 116 страни от 5 континента, 236 са били българските състави, обобщи президентът на CIOFF–България Емил Павлов. Фестивалът се утвърди като събитие, което е сред най-чаканите и обичаните от жителите и гостите на града, подчерта Нелина Църова, директор на дирекция „Култура, туризъм и международни дейности“.
Организатори на фестивала са Националната секция  CIOFF–България и Община Велико Търново.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е защитено от копиране !!