Последни Новини

Светлинно шоу и балонена фиеста за Деня на река Дунав във Видин

Стипендия от 2000 лева за гимназист след победа в борсовото състезание на „Делтасток“ и финансовата катедра на Стопанската академия в Свищов
юни 9, 2023
​​​​​Земеделски производители учредиха “Регионално фермерско сдружение-Стражица”
юни 23, 2023
Покажи всички

Светлинно шоу и балонена фиеста за Деня на река Дунав във Видин

Само тук събитието се отбелязва на единствената запазена средновековна крепост у нас

ВЕСЕЛИНА АНГЕЛОВА

Денят на Дунав се чества всяка година на 29 юни – датата, на която е подписана Конвенцията за опазването му. Целта на кампанията е да се насърчи опазването на реката и нейните притоци, както и да се подчертае жизненоважната им роля за осигуряването на вода, храна, поминък и отдих. Празникът традиционно се отбелязва в българските градове по поречието, както и в останалите държави от Дунавския басейн.
Тази година Община Видин ще отбележи деня отново с нетрадиционно, впечатляващо и различно събитие.
То ще започне в 18 ч. с атрактивна балонена фиеста – безплатно панорамно издигане с балон на желаещите, при което откриващата се невероятна гледка към емблематичната крепост „Баба Вида“ няма да остави никого безразличен.
Другият акцент ще е уникално светлинно шоу с фантастично съчетание на музика, светлинни ефекти и 3D Mapping, което организаторите от Община Видин и Event Masters ще подарят на всички ценители на красивото.
Няколко дни по-късно, всички желаещи ще могат да посрещнат и изгрева на July Morning в небето със свободни полети с балон.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е защитено от копиране !!