Последни Новини

Спектакълът „Не сме от тях“ на великотърновския театър спечели наградата „Комедиен хит на сезона“ на Чудомировите празници

Благотворителна литературно-музикална вечер подкрепя фонд за жените, жертва на домашно насилие
април 2, 2023
Как да готвим с вдъхновение и как да пазаруваме изгодно, съветва книгата „Спестовни идеи за моята кухня“
април 3, 2023
Покажи всички

Спектакълът „Не сме от тях“ на великотърновския театър спечели наградата „Комедиен хит на сезона“ на Чудомировите празници

ВЕСЕЛИНА АНГЕЛОВА

Спектакълът „Не сме от тях“ на великотърновския театър завоюва наградата „Комедиен хит на сезона“ на Чудомировите празници в Казанлък. Церемонията по награждаването се проведе в Деня на хумора и сатирата в зала „Любомир Кабакчиев“ в града на розите. Лично кметът на Община Казанлък Галина Стоянова връчи статуетката с лика на обичания Димитър Христов Чорбаджийски – Чудомир на актьорите от Музикално-драматичния театър «Константин Кисимов» във Велико Търново.
Театралният фестивал «Комедиен хит на сезона» се провежда за 20-а поредна година в рамките на Чудомирови празници 2023 в Казанлък. Във фестивалната програма тази година участваха шест комедийни постановки, а наградата се присъжда с гласуване на публиката. С най-висока обща сборна оценка на зрителите Отличен 5,80 за първото място се пребори великотърновският театър. Втори с оценка 5,75 остана спектакълът „Българската литература nakratko“ на Иво Сиромахов, в който участват актьорите Мария Игнатова, Ненчо Илчев и Антоан Петров. Трети с оценка 5,68 е Кръстю Лафазанов за стандъп комедийното шоу «КОМИКадзе на КръстЮпът».
На фестивалната сцена бяха представени и спектаклите „Пестете ни времето“ по Чудомир на Театрална къща „Ами да“ – София, „МАРКО ТОТЕВ в живи картини“ – авторски спектакъл на Николай Гундеров съвместно с казанлъшкия Общински театър „Любомир Кабакчиев“, и «Юзър“ – авторски спектакъл на Боян Иванов и Алексей Кожухаров на Драматичен театър „Сава Огнянов“ в Русе.
Спектакълът «Не сме от тях» е създаден по емблематичните Чудомирови разкази «Без късмет» и «Не съм от тях». Творческата идея е на гост-режисьора Невена Митева, която е автор и на сценичната версия на постановката. Сценографията и костюмите са на Лидия Къркеланова, а оригиналната авторска музика е на Петър Атанасчев. В комедията участват актьорите Стефка Златкова, Никол Бойчева, Виктор Терзийски, Кирил Милушев, Лиляна Иванова, Полина Петкова, Милен Иванов, Стоян Борисов, Боян Фърцов, Иван Митев, Детелин Кандев.

Снимки: Архив МДТ

ВЕСЕЛИНА АНГЕЛОВА

Занимавам се с журналистика от 28 г. Кореспондент съм на вестник "Труд" за Великотърновска област. В личния ми сайт "Helios-as" ще намерите интересни четива за здраве, красота, наука, култура, образование, туризъм, изкуство, пътешествия. Благодаря за интереса и приятно четене!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е защитено от копиране !!