Последни Новини

Астролог и психолог учредиха Клуб „Бендида“ във Велико Търново

Вагонният завод в Дряново развива проект за туристически влак “Dream Express” за цяла Европа
януари 31, 2023
Писателят Асен Сираков пред ученици: Не може без лаптоп и без книги, четенето  е важно, за да разграничим вярно от невярно в интернет
февруари 9, 2023
Покажи всички

Астролог и психолог учредиха Клуб „Бендида“ във Велико Търново

Даниела Курдова и Александра Манолова чрез съвременни работещи техники помагат на хората да намерят път към себе си

ВЕСЕЛИНА АНГЕЛОВА

Идеята за приветлива и спокойна среда, в която човек може за кратко да избяга от напрегнатото ежедневие, стрес и ангажименти и да намери пътя към себе си, се ражда неотдавна.  Нейни създатели са Даниела Курдова – добре познат във Велико Търново астролог и психолог, и Александра Манолова – бъдещ магистър психолог с опит в психодрамата.
Находчивите дами в присъствието на техни съмишленици навръх християнския празник „Сретение Господне“-2 февруари учредиха Клуб „Бендида“.
Денят за старта на новото начинание не е избран случайно.
„Сретение Господне означава среща и заради това откриването на Клуба е на тази дата в присъствието на привърженици на духовното развитие. Освен това през февруари периодът е много благоприятен, защото няма ретроградни планети и това са дни за радост, любов и нови начинания. Марс, който отговаря за действието е в Близнаци и този знак говори за комуникации, бързина. Изключително позитивно е и влиянието на Венера, която ръководи любовта, романтиката и финансовото състояние и в момента тя е в екзалтация в Риби. Освен това Луната, която покровителства новите проекти и начинания, е растяща и се намира в Рак, което също е в много благоприятна тенденция като подтиква към загриженост, сплотеност“, обяснява Даниела Курдова.
Инициативата се родила първоначално като група във Фейсбук.
„Тогава имах идея да привлека жени, които са на ръководни постове-мениджъри или със собствен бизнес. Целта бе да си оказваме помощ и подкрепа в трудното начинание една жена да е едновременно бизнес дама, майка, домакиня, съпруга като съчетава много роли в живота си“, обяснява Даниела Курдова.
Тя допълва, че така в социалната мрежа било съградено пространство с около 40 дами. Заниманията били под формата на постове, съвети, игри, предизвикателства.
„Нарекох групата „Бендида“ на името на богинята на лова, на бързината и хитростта. Художници я представят с атлетична фигура, ботуши, лисича шапка. В древен стенопис е изобразена как убива пантера с копие и държи малкото и в ръце. Интересното е, че думата „бхенд“ е с индо-европейски произход и означава „свързвам“, „съединявам“. Това много ми допадна, защото наименованието символизира, че сме общност. Освен това Бендида се смята за закрилница на брака и на интегрирането на младите хора в обществото“, разяснява астрологът и психолог Даниела Курдова.
В процеса на общуване между членовете на групата, се появила страница, в която дами със собствен бизнес споделяли интересни възгледи, публикували резултати от семинари, обучения, курсове.
„Тази платформа продължи да се развива.  После създадохме „Бендида Астро“, която е изцяло астрологически насочена. Така решихме да учредим и Клуб „Бендида“, който е обединител на цялата общност и съчетава богатото разнообразие от интереси. Надяваме се да сме полезни и да помагаме на хора, които имат нужда от подкрепа и напътствия“, каза Даниела Курдова.
По думите на Александра Манолова клубът се е родил през нуждата, където всеки един негов член може да има защитено пространство и това, което го гнети, натоварва, вълнува да бъде извадено, разнищено и той да получи облекчение.
В Клуба веднъж седмично ще се събират групи от по 5-6 човека, които ще работят в рамките на 2 часа.
„Всеки от участниците ще има възможност за 15-20 минути да разкаже за себе си, за вълненията си. След това по негова преценка може да получи обратна връзка през опита на останалите участници. Така всеки от групата ще може да се почувства разбран, подкрепен, обичан“, пояснява Александра Манолова.
Създателките на Куб „Бендида“ са решили, че той този вид услуги трябва да са достъпни за широк кръг от хора, а не само за финансово обезпечени личности. Заради това цената за едно участие е 10 лева.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е защитено от копиране !!