Последни Новини

Млад мидик специализира при най-добрите травматолози в Австрия

Гастроентеролог от болницата в Горна Оряховица въвежда иновативни техники на лечение
октомври 5, 2022
Нощна стража от легионери с факли ще охранява римски кораб край Свищов
октомври 7, 2022
Покажи всички

Млад мидик специализира при най-добрите травматолози в Австрия

Д-р Виктор Точков, който е родом от Велико Търново, усвоявал техники в клиника, в която са лекувани Дибала, Робен, Нойер и Сане

ВЕСЕЛИНА АНГЕЛОВА

Д-р Виктор Точков е един от най-младите и талантливи доктори в областта на артоскопската травматология и спортната медицина. Амбициозният медик, който е родом от Велико Търново има уникалната възможност да бъде на специализация и да обменя опит със светила в тези науки, в австрийските градове Виена и Инсбрук. Той е ортопед травматолог с близо 10 годишен стаж. Специализацията си е завършил в болница „Софиямед“ при доцент Георгиев. В момента работи в „Спортс клиник Еуровита“ в София и е част от екипа на доктор Иван Василев, който е един от най- известните спортни травматолози в България и Германия.
Преди дни д-р Виктор Точков е взел участие в най-големия конгрес по артроскопска травматология и спортна медицина във Виена. Младият специалист и д-р Иван Василев били единствените българи на престижния форум. Те обменили опит и знания с изявени техни колеги от Германия, Австрия, Франция, Швейцария и други държави.
Веднага след научната конференция, д-р Виктор Точков заминал за Инсбрук, в специализираното здравно заведение „Приватклиник Хохрум“, където специализира в продължение на половин месец.
“В скиорския център Инсбрук се намира една от най- престижните клиники ,в която работят най- добрите лекари в областта на артроскопската травматология, които се занимават с диагностика и оперативно лечение на ставите-коленна, раменна, глезенна и др.”, обяснява д-р Точков.
Той споделя, че да работи и увеличава знанията си редом до проф. Кристиян Финк и доц. Кристиян Хозер е неоценима инвестиция за бъдещия му професионален път. В продължение на две седмици младият травматолог влизал с тях на операции и им е асистирал
“В споменатата клиника са оперирани футболисти като Маноел Нойер , Сане, Дибала, Киелини, Ариен Робен , Горецка и още много други играчи на световно ниво. Също така и известни скиори или състезатели от други спортове, получили контузии по време на състезания или тренировки”, разказва д-р Виктор Точков.
В България младият медик е амбициран да приложи знанията и иновативните оперативни техники, които е усвоил зад граница.
„Клиниката в София, в която работя, разполага с най- съвременната апаратура в тази област на медицината. Убеден съм, че ще съм изключително полезен с познанията и ценния опит,който придобих в чужбина. Тези травми,с които се занимавахме, са характерни за професионалните спортисти,но напоследък се срещат и и при така наречените „неделни спортисти“, хора практикуващи два-три пъти седмично спорт. Тенденцията е да се увеличават тези травми сред населението. Това се дължи на все по-големият брой желаещи да практикуват спорт непрофесионално и липсата на достатъчно добра подготовка”, коментира д-р Точков.
По думите на травматолога в зависимост от травмата и спецификата на пациента като – активност, професия, възраст и други фактори се избира подходящо лечение.
“Затова е важно при такива травми, човек да се обърне към специалист с опит в тази област”, съветва д-р Точков.
Той е изключително благодарен на своя ментор- д-р Иван Василев, благодарение на когото изкарал толкова сериозна специализация.
Доктор Виктор Точков отделя време да лекува и в родния си град Велико Търново.

ВЕСЕЛИНА АНГЕЛОВА

Занимавам се с журналистика от 28 г. Кореспондент съм на вестник "Труд" за Великотърновска област. В личния ми сайт "Helios-as" ще намерите интересни четива за здраве, красота, наука, култура, образование, туризъм, изкуство, пътешествия. Благодаря за интереса и приятно четене!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е защитено от копиране !!