Последни Новини
Майстори на дърворезбата, шевицата и ажурното плетиво подредиха творби в изложба „Съзвучия“
септември 16, 2022
Политологът проф.Тодор Галунов: Правим избори в условията на завършило преброяване, но без ясна актуализация от него
септември 20, 2022
Покажи всички

Комплекс “Ханче Боаза”

Комплекс “Ханче Боаза” в Еленския Балкан посреща гости с изгодни пакети и месни деликатеси

Собственикът на хотелската база Христо Христов е сред основните изложители на Празника на еленския бут

Комплекс “Ханче Боаза” посреща гости с изгодни цени и вкусни месни деликатеси, собствено производство.

Хотелската база е разположена в сърцето на Стара планина в едноименната местност, на 7 километра преди град Елена, по посока на главния път от Велико Търново. Комплексът наподобява райски кът заради причудливата природа, чист въздух и описващата красиви меандри река.
Важна част от комплекс “Ханче Боаза” е запазената стара част, известна като „Еленско ханче” с неговата 150-годишна история, автентичен вид и съхранен дух на древните балканджии.

Комплексът предлага пакет с две нощувки с две закуски и две вечери за 169 лева на човек.

Хотелът разполага с 12 стаи с по 3 легла, 32 стаи с по 2 легла, 4 апартамента, 6 луксозни стаи и 2 мезонета. Всяка стая е със собствен санитарен възел, телевизор, телефон и минибар. Умелото разположение на постройките, в съчетание с приятния климат, осигуряват на гостите спокойствие и уют, а атракциите на комплекса са предпоставка за отлично прекарана почивка.
Интерес представляват множество забележителности в района. Сред тях са Архитектурно-историческият комплекс “Даскалоливницата”, Къщата-музей Иларион Макариополски, единственият в страната Музей по палеонтология, Скалният феномен Марков камък, връх “Чумерна”, Раювският кромлех и паметникът на Вълчан Войвода и много други.

Посетителите на Комплекс “Ханче Боаза” ще имат възможност да се насладят на изкусно приготвени български ястия.

Специалитетът е еленски бут, собствено производство. Месният деликатес присъства в изискани салати, в основни ястия и като сухо мезе.

Собственикът на комплекс “Ханче Боаза” Христо Христов е сред основните изложители на прочутия Празник на еленския бут във възрожденското градче.

Традиционната проява ще се проведе на 21 и 22 октомври в Елена. На изложението производителят ще участва с еленски бут, приготвен по древна рецепта и отлежал 28 месеца при естествени климатични условия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е защитено от копиране !!