Последни Новини

Малчугани се докоснаха до книжките за деца на Асен Сираков навръх 1 юни

​​​​​Дизайнерката Мария Игнатова: Амбицията ми е да създам Университет за жени
май 27, 2022
Проф.д.н.Венелин Терзиев: Неоснователни са обвиненията в плагиатство
юни 2, 2022
Покажи всички

Малчугани се докоснаха до книжките за деца на Асен Сираков навръх 1 юни

В пъстър празник с много емоции за десетки малчугани се превърна Детското книжно парти, организирано от издателство “Атеа” послучай 1 юни в рамките на Пролетния базар на книгата. На сцената на Литературния кът на базара край НДК се стекоха много деца с техните родители, учители и баби, за да се забавляват, да отговарят на въпроси от викторина и да получат автограф от писателя Асен Сираков, който беше специален гост.
В началото на проявата децата поздрави и заместник-кметът на София Мирослав Боршош, който посети различни инициативи за децата от базара. Голяма сладкарска фирма подкрепи празника като осигури за децата голямо количество лакомства – рула, пастички и бисквити. Диджей пък се грижеше за веселата атмосфера на детския купон.
Децата се запознаха с книжките на Асен Сираков от поредицата “Книжки с картинки за чудати животинки” и от четирилогията за семейно четене “Четвъртото неизвестно”.
“Пиша от 20 години за деца, написал съм 8 книжки, а току що завърших едно роман че, което се казва “Чочо Мозъка и вълшебният айфон”, сподели Сираков, който увери децата, че във времето на високите технологии книгите и четенето ще са винаги актуални, тъй като развиват фантазията на децата.
Малчуганите се включиха във викторината, като показаха знания за животните и героите от вълшебните приказки – принцеси, принцове, вещици, феи и научиха колко тежат новородените мечета, какъв брой са бодлите на гърба на таралежите, как зайчетата изразяват радост и че една котка може да надбяга и най-бързия атлет. Позналите верните отговори получиха от издателството ваучери за голяма отстъпка за книжки и предметни награди. В края на празника децата си избраха книжки и получиха автограф от писателя.

ВЕСЕЛИНА АНГЕЛОВА

Занимавам се с журналистика от 28 г. Кореспондент съм на вестник "Труд" за Великотърновска област. В личния ми сайт "Helios-as" ще намерите интересни четива за здраве, красота, наука, култура, образование, туризъм, изкуство, пътешествия. Благодаря за интереса и приятно четене!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е защитено от копиране !!