Последни Новини

Общинският съветник Цанко Цонев дари електрохидравличен подемник за 5000 лева на Професионалната гимназия в Павликени

Подготвят строителството на нов завод за хартиени изделия за 12 млн.лева във Велико Търново
януари 21, 2022
Адвокат Мирослав Евтимов след четиридневна работна седмица въведе и четиричасов работен ден
януари 24, 2022
Покажи всички

Общинският съветник Цанко Цонев дари електрохидравличен подемник за 5000 лева на Професионалната гимназия в Павликени

ВЕСЕЛИНА АНГЕЛОВА

общинският съветник от Павликени Цанко Цонев дари на Професионалната гимназия по аграрни технологии “Цанко Церковски” в града електрохидравличен двуколонен подемник с товароносимост 4 тона. Голямото съоръжение е на стойност от близо 5000 лева и вече е доставено и предстои да бъде монтирано в училищната база.
По волята на дарителя подемникът ще бъде използван за подпомагане на учебния процес. Внедряването на съвременна апаратура при провеждането на практически занятия ще бъде от несъмнена полза за учениците.
Директорът на Професионалната гимназия Миглена Желязкова изказа признателност за жеста и лично връчи на дарителя благодарствено писмо от името на педагогическия колектив.
Цанко Цонев сподели мнението си на човек от бизнеса, че предприятията трябва да поддържат тясна връзка с учебните заведения, за да си бъдат взаимно полезни.
За общинския съветник, който е и предприемач в сферата на ремонтните услуги и авточастите,осъвременяването на материално-техническата учебна база е от изключително значение, за да може от образователната система да излизат отлично подготвени кадри. Това е от полза, както за частния бизнес, така и за цялата ни икономика, убеден е Цанко Цонев.
Той изрази задоволство от факта, че ръководството на ПГАТ в Павликени успява да поддържа тясна връзка с бизнеса и да осигурява на учениците си реални знания от практиката.
Бизнесменът и местен парламентарист апелира фирмите все по-активно да подкрепят образователните институции.
„Чрез стимулирането на качественото средно образование в дадена сфера и установяването на устойчиви партньорства, всеки от нас, според възможностите си, дава своя принос за укрепване на родната икономика“. От друга страна, фирмите, които и в момента изпитват недостиг на квалифицирана работна ръка, могат по-често да се обръщат към училищата, коментира Цонев.
Той сподели и своето убеждение, че всеки който е решил да се занимава по някакъв начин с обществена дейност,трябва преди всичко да бъде добър човек.

ВЕСЕЛИНА АНГЕЛОВА

Занимавам се с журналистика от 28 г. Кореспондент съм на вестник "Труд" за Великотърновска област. В личния ми сайт "Helios-as" ще намерите интересни четива за здраве, красота, наука, култура, образование, туризъм, изкуство, пътешествия. Благодаря за интереса и приятно четене!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е защитено от копиране !!