Последни Новини

Университетска болница „Канев“ в Русе и Стопанската академия в Свищов продължават успешното си сътрудничество

Проф.д.н.Венелин Терзиев: Животът и здравето на хората са от първостепенна важност, но трябва и социален комфорт
ноември 23, 2021
Военна академия „Георги Стойков Раковски“ е номинирана за годишната награда на Фондация „Глобални библиотеки – България”
ноември 25, 2021
Покажи всички

Университетска болница „Канев“ в Русе и Стопанската академия в Свищов продължават успешното си сътрудничество

Проф. д.н.Венелин Терзиев: “Опитът, знанието, традицията и успехите на преподавателите от висшето училище превръщат поколения възпитаници в интелектуален капитал”

ВЕСЕЛИНА АНГЕЛОВА

По повод 85-годишнината от създаването на Стопанска академия „Димитър Апостолов Ценов“ в Свищов, проф. д-р Марияна Божинова – ректор на висшето училище, получи официален плакет и поздравителен адрес от името на Университетската болница за многопрофилно лечение „Канев“ в Русе. Почетното отличие бе връчено от главния научен секретар на Университетската болница – проф. д.н. Венелин Терзиев.
“Опитът, знанието, традицията и успехите на преподавателите от Стопанска Академия са факторите, които превръщат поколения възпитаници в интелектуалния капитал на нацията”, заяви проф.Терзиев.
Той пожела на всички от Академията да съхранят и умножат енергията, с която работят за утвърждаване на авторитетното присъствие на Свищовската Алма Матер.
Сътрудничеството между двете институции датира от повече от година, когато между тях беше подписан партньорски меморандум, който бе и първата стъпка при осъществяването на по-тесни контакти и съвместни дейности.
Вече са факт две нови споразумения с Факултета по финанси и с катедрата по стратегическо планиране от Факултет „Мениджмънт и маркетинг“. В резултат на съвместната работа са създадени десетки нови научни публикации, отразяващи общата научноизследователска дейност между организациите, което е и най-съществената част от партньорството. Публикациите са намерили място както в научните издания на Академията, така и в Научно списание „Общество и здраве“ на Университетската болница. Част от публикациите са в реферираните системи на Web of Science и SCOPUS, което е показател за стойността на научните разработки, дава изключително висока оценка за тяхното качество и, не на последно място – осигурява добра видимост на постигнатите резултати. В рамките на споразумението лекари и специализанти от Университетската болница, както и докторанти за придобиване на образователна и научна степен „доктор“ в областта на икономиката, администрацията и управлението, провеждат своето обучение по здравен мениджмънт в Свищовската Академия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е защитено от копиране !!