Последни Новини

Изграждат Център за водолечение в болницата в Трявна

Подготвят XVIII Международен панаир на традиционните занаяти в музей „Етър“ в Габрово
септември 27, 2021
Тестват американско лекарство срещу атопичен дерматит върху доброволци
септември 30, 2021
Покажи всички

Изграждат Център за водолечение в болницата в Трявна

Инвестицията е в размер на 100 000 лева

ВЕСЕЛИНА АНГЕЛОВА

Влагат 100 000 лева в реновиране на стария медицински център за водолечение в отделението по Физиотерапия и рехабилитация в МБАЛ “Д-р Теодоси Витанов” в Трявна.  45 000 лв. от общата сума са отпуснати по Проект “Красива България”, а съфинансирането е от община Трявна в размер на 55 000 лв.
“Проектът бе спечелен от Общината и предвижда преустройството на сектора за водолечение в местната болница. В продължение на години базата бе в лошо състояние и не предоставяше необходимите процедури с лековита вода. Затова възстановяването му се превърна в един от водещите приоритети на Община Трявна”, казват от кметската управа.
В момента текат довършителни ремонтни дейности по интериора и дизайна на центъра – поставяне на преградни стени, завършване на фаянс и теракот, цялостно почистване на стария английски двор и монтаж на предоставеното по проекта медицинско оборудване.
Предстои и монтирането на джакузи в обособената хидролечебна секция, което също ще предостави съвременни процедури с водолечение. За целта ще се използва питейна вода, която отговаря на санитарно-хигиенните норми и която ще бъде затопляна чрез електрически бойлер. Лечебният ефект се постига чрез класически или подводноструен масаж.
Благоприятните и лечебни свойства на водата са доказани още от древни времена. Не случайно те са използвани и прилагани наред с качествата и ползите от слънчевата светлина и чистия въздух. Затова всички бъдещи ползватели и медицински екип от двама лекари, четирима рехабилитатори, един кинезитерапевт и двама санитари ще използват отново силата на това природно богатство. Работата по завършване на ремонтните дейности в Центъра за водолечение в МБАЛ “Д-р Теодоси Витанов” се очаква да приключи до началото на следващия месец.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е защитено от копиране !!