Последни Новини

Университетското издателство „Св. св. Кирил и Методий“ участва с над 100 заглавия в изложението „Алея на книгата“

Римски легионери посрещнаха посланика на Кралство Нидерландия в Свищов
септември 8, 2021
Трикратен шампион по бодибилдинг провежда лечебни тренировки
септември 10, 2021
Покажи всички

Университетското издателство „Св. св. Кирил и Методий“ участва с над 100 заглавия в изложението „Алея на книгата“

Продукцията на авторите от Великотърновския университет популяризира учебното заведение като научен и образователен център

ВЕСЕЛИНА АНГЕЛОВА

Университетското издателство „Св. св. Кирил и Методий“ във Велико Търново се представя с над 100 заглавия на пътуващото книжно изложение „Алея на книгата“ в София. Книжарницата на открито е в парковото пространство пред НДК в София. Повече от 100 участници-издатели и книготърговци са отворили щандове, където ще предлагат най-новата си продукция до 12 септември.
Университетското издателство „Св. св. Кирил и Методий“ от старата столица, което е пълноправен член на Асоциация „Българска книга“, също представя изданията на академичната общност на Великотърновския университет на щанда в шатра 44. Отново участието е финансирано по проект „Комуникация на науката в условията на дигитална среда и отворен достъп“ с ръководител проф. д-р Илиана Павлова.
И този път д-р Десислава Димитрова, която е зад щанда и представлява издателството, е подбрала заглавия на вече утвърдени автори, както и най-новите издания, отпечатани буквално дни преди началото на изложението. Целта е да бъде представена научната продукция на авторите от Великотърновския университет в цялата й тематична пъстрота и заедно с това да се популяризира самият Университет като научен и образователен център.
Проф. д-р Красимира Мутафова, директор на Информационно-библиотечния и издателски комплекс, част от който е и издателството, сподели след откриването на книжното изложение, че въпреки засилените предпазни мерки заради новата вълна заболели от коронавирус интересът към събитието и конкретно към изданията на ВТУ не намалява.
„Четящите хора нямат търпение да се срещнат с хубавата книга, да намерят нови автори, с които да споделят своите свободни мигове и да открият нови светове. Ние сме отново единственото академично издателство на книжното изложение. Интересен факт е, че Университетското издателство вече има свои постоянни читатели и почитатели в столицата, които следят книжната продукция на Университета и на конкретни автори, запознати са с техните научни интереси и дирения, купуват, четат и дискутират върху техните публикации“, сподели проф.Мутафова.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е защитено от копиране !!