Последни Новини

Книга уникат събира средства за подпомагане на даровити деца в Елена

​​​​​Историк грабна голямата награда на фестивала “Пирин фолк”
септември 2, 2021
Домът на хумора в Габрово представя „Мемориал – Класически проект в съвременното изкуство”
септември 6, 2021
Покажи всички

Книга уникат събира средства за подпомагане на даровити деца в Елена

Благотворителната кампания на местния Ротари клуб ще стане национална

ВЕСЕЛИНА АНГЕЛОВА

Книга, изработена от дърво ще събира средства за подпомагане на даровити деца, както и на ученици от семейства в затруднено положение в Елена. Символът на науката е изваян от дърво и е експониран в центъра на възрожденския град. Идеята е местните жители да събират алуминиеви кенчета и да ги поставят в специален отвор в книгата. Опаковките ще бъдат предавани за рециклиране, а средствата от тази дейност, ще се предоставят за развитие на младите таланти, на нуждаещи се младежи и е насочена и към подпомагане на висшето образование на подрастващите от балканското селище.
Според инициаторите ефектът от “Благотворителната кампания на Ротари клуб-Елена” ще е двоен-екологичен и образователен.
Съмишлениците, организирали благородната дейност имат амбицията тя да се превърне в национална стратегия, която да се мултиплицира във всички общини в страната. По идея на д-р Надежда Костадинова-преподавател в катедра “Туризъм” при Великотърновския университет е изработено лого на кампанията.
“Стипендиите ще се обявяват два пъти в годината-в края на първия учебен срок и на 24 май. Ротари клуб ще определя учениците, които ще бъдат подпомагани след обсъждане с ръководствата на учебните заведения и училищните настоятелства. Средствата няма да се дават на ръка, а с тях ще се поемат разходи, свързани пряко с образователния процес на стипендиантите”, обясниха ротарианци.
По думите им самата книга е произведение на изкуството и ще се превърне в туристическа атракция. Пластиката е изработена от дъб и е с размери 1,70 м./ 1,40 м. Дело е на трима еленски майстори.
На 11 септември е насрочено официалното откриване на монумента с разтворената книга като тогава ще бъде даден и старт на кампанията.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е защитено от копиране !!