Последни Новини

Лекар се включва в борбата с демографската криза в България

Филолог създава и изпълнява народни песни
септември 1, 2021
​​​​​Историк грабна голямата награда на фестивала “Пирин фолк”
септември 2, 2021
Покажи всички

Лекар се включва в борбата с демографската криза в България

Специалистът по фетална медицина д-р Борис Стоилов с принос за повече бебета

ВЕСЕЛИНА АНГЕЛОВА

Специалистът по фетална медицина д-р Борис Стоилов от Пловдив и националната кампания „Направи го сега“ обединяват сили, за да подпомогнат българските двойки и семейства от началото на бременността до първата една година от раждането на детето.Традиционно проектът на продуцента и водещ Андрей Арнаудов ще дари на 20 български двойки Бебешки ДНК пакети, които съдържат всичко най-необходимо за отглеждането на детето в първите 12 месеца.
За първи път тази година участничките ще могат да получат безплатно и най-важните прегледи при специалист по Фетална медицина, осигурени от акушер-гинеколога д-р Борис Стоилов.
Всяка бременна, записала се на сайта www.napravigo.bg, от 1 август 2021г. до 31 януари 2022г., има шанс да получи като подарък скрининг в 1-ви триместър /11-13 г.с./, фетална морфология /19-23г.с./ и/или късна фетална морфология /36г.с./ , в зависимост от това в коя гестационна седмица е.
Всеки месец във фейсбук страницата на „Направи го сега“ и „Център по Майчино-Фетална Медицина“ ще се съобщава победителката, която ще спечели описаните прегледи.
Лекарят споделя , че тези изследвания са много важни, защото чрез тях се откриват различни аномалии у плода като Синдром на Даун, Едуардс и Патау; сърдечни аномалии и др. Освен това могат да се предотвратят и опасни усложнения по време на бременност като прееклампсия /високо кръвно при бременни/, преждевременно раждане и др.

снимки-личен архив

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е защитено от копиране !!