Последни Новини

Адвокат и политолог от Велико Търново привлечен като консултат към три парламентарни комисии

Експертът по височинни спасявания Иван Кристоф: Български екип представя иновационни практики в спасяването на изложение в Дубай
август 20, 2021
Виртуозните саксофонисти от „Сигнум” с първи концерт във Велико Търново
август 25, 2021
Покажи всички

Адвокат и политолог от Велико Търново привлечен като консултат към три парламентарни комисии

Юристът Мирослав Евтимов с експертизата си безвъзмездно ще подпомага законодателната дейност

ВЕСЕЛИНА АНГЕЛОВА

Адвокатът и политолог Мирослав Евтимов от Велико Търново е привлечен като консултат на народни представители от три парламентарни комисии. В Народното събрание юристът с експертизата си ще подпомага законодателната дейност на народни представители от Демократи за силна България, които са част от парламентарната група на Демократична България, участващи в постоянната комисия по външна политика, постоянната комисия по регионална политика, благоустройството и местно самоуправление и в постоянната комисия по околна среда и води.
Правистът ще извършва консултантската работа безвъзмездно.

“Професията ми като адвокат обаче продължава да е моя основна дейност”, казва Мирослав Евтимов.
Той е завършил  „Право“ във ВТУ и магистърски степени на обучение по специалностите „Европеистика“ и  „Международни отношения“. Докторант е по Политология в периода 2012-2015г. с дисертация “Политическо лидерство в Арабския свят”. Има професионална квалификация „Мениджър в международния туризъм“ и следдипломна професионална квалификация по “Право на Европейския съюз-практически възможности на националния юрист”. Хонорован преподавател е в катедра „Политология, социология и културология“ на Философски факултет при Великотърновския университет. Работил е като юрисконсулт в НАП. Владее гръцки, сръбски, арабски, италиански език, а в момента изучава иврит.

“Ще съдействам при създаване на експертни становища по законопроекти и ще консултирам депутатите при обсъждане на законопроекти в пленарна зала, които са в същите направления. Изключително съм впечатлен от инициативността и компетентността на депутатите от ДСБ в парламентарната група на ДБ. Някои от тях, макар и за краткия живот в предходното Народно събрание успяха да внесат важни законопроекти, като например увеличаване на прага за регистрация по ЗДДС, което на практика спасява бизнеса в България. Сред тези депутати ще посоча Цецка Бачкова, Стоян Михалев, Бонка Василева, с които е чест да се работи”, сподели Евтимов.

Той допълни, че работата по първият вече е започнала и той е във връзка с предложение в Комисията за регионална политика, благоустройство и местно самоуправление за изменение и допълнение на Закона за местните данъци такси.
“Има идеи за включване и на други специалисти от Велико Търново като консултанти към Комисии в Народното събрание. Те също ще работят с депутати от ДСБ. Единият от тях ще е експерт към Комисията по конституционни и правни въпроси и към Комисията за пряко участие на гражданите и взаимодействие с гражданското общество. Другият консултант ще е към Комисията по младежта и спорта”, разкри Мирослав Евтимов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е защитено от копиране !!