Последни Новини

Експертът по височинни спасявания Иван Кристоф: Български екип представя иновационни практики в спасяването на изложение в Дубай

Проф.д.н.Венелин Терзиев: Да си учител е не само призвание – то е същност, която те води по пътя на твоя живот
август 18, 2021
Адвокат и политолог от Велико Търново привлечен като консултат към три парламентарни комисии
август 23, 2021
Покажи всички

Експертът по височинни спасявания Иван Кристоф: Български екип представя иновационни практики в спасяването на изложение в Дубай

ВЕСЕЛИНА АНГЕЛОВА

Българо-канадски-емирски екип, в който са включени и екстремни журналисти, с които за първи път бе тествана подвеската и спасителната система за превоз на жив товар при спасяване с хеликоптер Enstrom B480, ще представи България и български инициативи на най-голямите световни изложения, в част от които е участвал Иван Кристоф” в Дубай. По време на форума ще бъдат презентирани иновативни проекти и продукти, постиженията на българския бизнес, както и красивата природа на родината ни, с цел да привличат инвестиции от цял свят.

“Това включва и дейностите с най-новата технология за дишане при газоспасителни операции във вражески обстановки и крайно опасни ситуации, които ще представя за българска иновации в обучението за високо рискови дейности в спасяването по земя-вода и въздух. Тъй като ще поканим Директорите на спасителните служби на АОЕ и на Дубайската гражданска отбрана по въпросите на пожарната и спасителната дейност с идеята за съвместно трениране. По покана на Бригаден генерал Анас Ал-Матруши, Директор на спасителните операции към Полицията на Дубай, както и най-добрите им специалисти по въжени операции и въздушно пожарогасене, които присъстваха на моята презентация и лекция в Дубай Хелишоу 2010, и с които се видяхме в Главния щаб на Полицията на Дубай, смятаме да покажем нов вид спасяване в АОЕ. Там е и най-високата кула в света – Бурж Халифа”, обясни експертът по височинни спасявания Иван Кристоф, известен като Човека Паяк.

Любителят на екстремните дейности припомня факта, че скоро Дубай ще изпрати в космоса първата си астронавтка Noura Al-Matroushi, която е със същата фамилия Ал-Матруши.

“В контакт сме с ПР агенцията на UAE SPACE AGENCY и имам предложение за съвместен проект по повод и на 50-годишнината на АОЕ.Специално за обучението на спасители от Емирствата, за които строим Дома на спасителя на бъдещето в София със собствени средства, тествахме най-новите технологии за работа на спасителите на бъдещето в бърз достъп до покрива на високи горящи сгради и днес ще продължаваме с тренировки в екстремното. Това е напълно доброволческа дейност, в подкрепа на която се включиха световни лидери в безопасността и сигурността на спасители, както и Гугъл с подкрепата на екипа си и услугите, които ще помогнат за популяризирането на дейността на TEAM.FORBULGARIA и контактите си с целия свят.

“Обучението бе направено точно там, където ще се подготвят за наша сметка и планински водачи, които ще развият умения за работа на труднодостъпни места и въздушно спасяване”, разкри Иван Кристоф.

По думите му в подкрепа на тази лична и безвъзмездна инвестиция, проявили интерес да се включат и инвеститори от Дубай, както и Министърът на Икономиката на Дубай, който управлява и има завиден опит в управлението на Инвестиционни фондове в АОЕ.

“От години инвестирам в пречупващи ограниченията доброволчески спасителни модели. Това е революционен метод за развитие на доброволческия спасителен сектор. Предпочитам да инвестирам в начинания на ранен етап, където експертизата и опитът ни могат да се използват, за да спомогнем за реализирането на пълния потенциал за реализиране на нови инициативи за вертикално и въздушно спасяване”, заяви в заключение Иван Кристоф.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е защитено от копиране !!