Последни Новини

Фитнес маниаци пощуряха по книгата “Всичко за мускулите”

Археолог със сензационно откритие, че крепостта Трапезица е обитавана и през 15 век
юли 30, 2021
Изследователят Павел Серафимов-Спароток: Потомци сме на една от най- старите цивилизации в Европа-траките
август 3, 2021
Покажи всички

Фитнес маниаци пощуряха по книгата “Всичко за мускулите”

Световният бестселър на Крис Джарми е за първи път в България

ВЕСЕЛИНА АНГЕЛОВА

Фитнес маниаци от Велико Търново пощуряха по книгата “Всичко за мускулите” и масово поръчват четивото. Световният бестселър на Крис Джарми е за първи път в България. Хитовото издание във формат А 4, представлява подробен и практичен справочник за основните мускулни групи с над 500 илюстрации. Подходящ е както за активни спортисти, така и за всеки, който се интересува от функционирането на човешкото тяло и поддържането на добра форма, и тонус.
Луксозното издание излиза на книжния пазар благодарение на издателство „Атеа“.
„Всичко за мускулите“ е изчерпателен справочник за основните мускулни групи, илюстриран с повече от 500 рисунки. Представя пълен профил на всеки мускул, ясно показвайки неговата начална точка, залавяне, инервация и действие, както и движенията, при които се използва. Включени са упражнения за разтягате, гъвкавост и укрепване на мускулите”, споделят издателите.
Книгата е подходяща за бързи справки и помага на читателите да откриват и идентифицират търсените мускули, с акцент върху онези, които се използват интензивно и са обект на травми при различни спортове и дейности.
Всяка отделна глава за мускулите съдържа преглед на основната анатомия в конкретната област на тялото, за да се покажат костните ориентири, напречните разрези на мускулните слоеве и точките на залавяне. Прави се и бърз преглед на нервните пътища.
Книгата е предназначена за студенти и начинаещи практици в области, свързани с анатомията, физиотерапията, хиропрактиката, рехабилитацията, масажа, работата с тялото. Главата за мускулите на тазовото дъно е от голямо значение за изучаващите и практикуващите йога и пилатес.
„Всичко за мускулите“ се препоръчва за спортисти, както и за всеки, който се интересува от функционирането на човешкото тяло.
Авторът Крис Джарми е дипломиран физиотерапевт, преподавал механика на тялото, терапия чрез работа с тялото и анатомия в цяла Европа.
Книгата съдържа стенна диаграма (б.а.плакат) на мускулите на цялото тяло с размери 47,6 x 67,6 см.
“Фитнес маниаци и спортисти  от цялата страна, вече поръчват онлайн книгата от издателството. До седмици тя ще се разпространява и в книжарници във Великотърновска област”, увери управителят Делян Илиев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е защитено от копиране !!